La pretemporada del Barça ha deixat sorpreses. Òbviament, encara és molt aviat per fer valoracions, i no podran prendre conclusions fins que no hagi començat la temporada, i hagin passat unes quantes setmanes. Però es pot catalogar com a sorprenent el fet que Eric García hagi gaudit de tants minuts i continuïtat. No ha rendit malament, i ha estat titular habitual acompanyant Andreas Christensen.

Tanmateix, diversos mitjans assenyalen que això no significa res, i que els plans de Xavi Hernández continuen sent molt clars. Aquests passen per asseure el de Martorell a la banqueta, ja que passarà a ser l'última opció per a l'eix de la rereguarda. Perquè cal tenir present que Jules Koundé acaba de ser presentat, i encara no ha pogut realitzar el seu debut. Quan arribi, entrarà directe a l'onze inicial, ja que per a alguna cosa han pagat tants diners.

Canals Eric Garcia Betis Barca EFE
Eric Garcia/ EFE

Ningú no té cap dubte que l'internacional francès serà intocable, i ha d'assumir un paper de líder. Al costat d'ell, s'espera que jugui Ronald Araújo, de qui no fa falta dir-ne molt. El seu rendiment ha estat sensacional, i s'ha guanyat convertir-se en un dels nous ídols del Camp Nou. Per aquest motiu Joan Laporta es va assegurar de tancar la seva renovació fa uns mesos, per evitar que marxés a un altre conjunt.

I també cal tenir present a Gerard Piqué. Per molt que ja tingui 35 anys, i que en les últimes setmanes estigui envoltat d'escàndols extraesportius, cal destacar la seva importància al vestuari. I quan ha estat sa, ha continuat demostrant que és fonamental per al Barça pel seu lideratge i la seva experiència. És a dir, que en aquests moments Eric és el cinquè central de la plantilla, ja que Christensen també està per davant d'ell.

És lògic, per tant, que ja s'estigui parlant de la seva possible sortida, únicament 12 mesos després d'haver tornat al club on va iniciar la seva carrera.

Corre risc la convocatòria de García per al Mundial de Qatar?

Caldrà veure què succeeix amb García, que al principi havia deixat clar que no es plantejava abandonar el Barça. És molt feliç allà, on pot ser més a prop de la seva família i dels seus amics, després d'uns anys al Manchester City. Però pot canviar d'opinió, en cas que Luis Enrique amenaci de no incloure'l en la convocatòria per al Mundial de Qatar.

Luis Enrique España EFE
Luis Enrique/ EFE

En aquest cas, potser Eric sí que podria arribar a plantejar-se un canvi d'aires a un altre lloc on pugui ser més important.