Gran part dels esforços de la secretaria tècnica del Reial Madrid de cara al 2024 hauran d'anar enfocats a intentar encertar amb el substitut de Carlo Ancelotti. L'entrenador italià acaba la seva vinculació contractual amb el club blanc el pròxim 30 de juny i tot fa indicar que no renovarà, donant per acabada la seva segona etapa al Santiago Bernabéu. De fet, la seva pròxima destinació, a falta de l'anunci oficial, està, pràcticament, confirmada.

El Reial Madrid estudia diverses opcions...

Segons han informat diverses fonts que segueixen de prop l'actualitat del Reial Madrid i de la selecció brasilera, Carlo Ancelotti estaria a prop de firmar el seu contracte com a seleccionador del Brasil per liderar a l'equip carioca, com a mínim, a la pròxima Copa Amèrica i en el pròxim Mundial, que se celebrarà als Estats Units, Mèxic i el Canadà. Amb aquest tracte gairebé tancat, Florentino Pérez, com és lògic, ja ha començat a treballar a apropar postures amb alguns candidats.

Zinédine Zidane en el Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press
Zinédine Zidane al Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press

El que sembla que ara mateix està a la poleposition és Xabi Alonso, que ha estat capaç de convertir el Bayer Leverkusen en un dels equips de moda del futbol europeu, competint de tu a tu amb el Bayern de Munic pel lideratge de la Bundesliga. Això no ha passat desapercebut al Reial Madrid, que ja està valorant si pagar els 18 milions d'euros que demana el conjunt de Leverkusen per alliberar el seu entrenador, que té contracte amb ells fins a 2026.

... i en les últimes hores apareix el nom de Roberto de Zerbi

Ara bé, l'opció del tècnic basc no és l'única que estudia Florentino. Zinedine Zidane continua esperant una oferta de la selecció francesa que sembla que no arribarà a curt termini i podria ser una solució solvent. D'altra banda, Raúl González Blanco també ha firmat prou credencials a la Castella per entrenar el primer equip. Tanmateix, la decisió del Reial Madrid encara no està presa i en les últimes hores ha aparegut un altre nom que se suma a aquest càsting.

Roberto de Zerbi dirigint un partit del Brighton / Foto: Europa Press
Roberto de Zerbi dirigint un partit del Brighton / Foto: Europa Press

Es tracta de Roberto de Zerbi, entrenador italià del Brighton. Segons ha informat el diari SPORT, el Reial Madrid ja ha donat els primers contactes amb l'entrenador italià, que practica un futbol molt ofensiu i que, tal com va afirmar recentment Pep Guardiola, "és un dels tècnics més influents dels últims vint anys". Les negociacions entre ambdues parts es troben encara en un punt inicial, però sembla que l'italià podria consolidar-se com una alternativa vàlida en les setmanes vinents.