La selecció espanyola femenina de waterpolo no podrà revalidar la medalla de plata que va guanyar fa quatre anys a Londres 2012. Derrota de les que fa mal contra Rússia per 12-10 als quarts de final. A Espanya li va faltar encert de cara a gol i van quedar fora per només dos gols.

El gran problema que van tenir les noies de Miki Oca va ser un horrible final de tercer quart. Sense anotar cap gol els últims minuts del penúltim quart i un mal inici de l'últim, les van condemnar a una remuntada que cada cop era més difícil.

Una mala defensa i febles en la defensa de les boies russes, van fer que les nòrdiques marxessin al marcador. Concretament les dues referències en atac de Rússia van marcar cinc gols en el tercer quart. Dificultats en defensa que van sorprendre una selecció espanyola molt treballada i impecable en aquest aspecte del joc fins aleshores.

Bons contracops de les russes i problemes ofensius de les espanyoles. Amb 10-8 a l'últim quart, les espanyoles van somiar amb una remuntada que acabaria desil·lusionant. Esperança a falta de 2'19" pel final amb gol de Roser Tarragó que suposava el 10-9, però dos gols de les russes immediatament després van esvair els dubtes.

De la plata a Londres 2012 al diploma a Rio 2016. Ara encara els queda competició per disputar. Està en joc del 5è al 8è lloc.