L'última etapa de la 98a edició de la Volta a Catalunya, celebrada aquest matí a la ciutat de Barcelona, ha tingut com a un dels principals protagonistes la pluja, tot i que aquest fet no ha estat un impediment per a que aficionats al ciclisme, familiars dels corredors i curiosos no fallessin a una cita esportiva tan característica a Catalunya.

Aquest any s'ha estrenat per primera vegada a la història l'anomenada reVolta, una prova per donar veu al ciclisme femení, on les ciclistes de les diferents categories han pogut realitzar una part del recorregut final. L'americana Lauren Stephens s'ha acabat enduent el triomf a l'esprint. 

Diversos patrocinadors han oferit esmorzar, begudes i productes típics catalans pels aficionats que s'aproximaven a veure la Volta i no han dubtat en prendre el vermut mentre els ciclistes encara no havien arribat a Montjuïc. 

La presència de públic procedent de Colòmbia ha estat notòria en aquesta última etapa, ja que Nairo Quintana, ciclista que ha aconseguit la segona posició a la classificació general, és d'origen colombià. A més a més, aquest esport té molta tradició en el país sud-americà i molts colombians residents a Barcelona han decidit sortir al carrer per animar el seu ídol de ben a prop. 

A mesura que quedaven menys voltes per acabar l'última etapa de les set d'aquesta Volta, més gent decidia aproximar-se a les tanques que omplien Montjuïc per conèixer el desenllaç de la prova. Banderes de diferents països han onejat al llarg del circuit barceloní. Amb els nervis a flor de pell i els ciclistes lluitant per escalar posicions en la classificació general, una caiguda ha tacat la jornada festiva. A falta d'escassos quilòmetres per creuar la línia de meta, la caiguda del colombià Egan Bernal, per culpa de la patinada de José Joaquín Rojas, ha provocat moments d'incertesa entre el públic. L'accident de Bernal el descarrilava de la lluita pel podi i disparava el francès Pierre Latour, a qui se li obrien les portes de la tercera posició. 

Una vegada els primers ciclistes han arribat a la meta, després de donar vuit voltes a Montjuïc, una gran aglomeració s'ha concentrat per poder veure i fotografiar l'entrega de premis. El públic, tot i el dia gris, estava entregat a l'esport i aplaudia sense distinció. 

Les tres cares d'aquesta Volta han estat Alejandro Valverde, Nairo Quintana i el mateix Pierre Latour, que han sigut victorejats i aclamats per tot el públic que s'ha aproximat per gaudir d'aquest esdeveniment que mai defrauda a ningú.  Tot i ser un esport menys mediàtic que el futbol o el bàsquet, el ciclisme a Catalunya segueix alimentant la seva tradició amb una jornada que ha tingut de tot, sobretot, espectacle.