Poc s'ha vist d'aquest Vitor Roque que va sorprendre a l'Atlético Paranaense i que va fer que el Barça pagués, comptant les variables, 60 milions d'euros per ell. El davanter brasiler va arribar d'urgència el gener per ajudar a desembussar un conjunt amb seriosos problemes a LaLiga EA Sports, i per despertar de la letargia Robert Lewandowski. Tigrinho es va convertir en una aposta personal de Deco per al mercat hivernal, i va generar molta il·lusió entre el barcelonisme, però, de moment, no ha comptat amb massa protagonisme.

Amb la seva arribada, Lewandowski sembla haver-li vist les orelles al llop, o parlant de Roque, al tigre, i s'ha posat les piles. L'ariet polonès ha recuperat el seu millor nivell, i en aquest tram final de temporada, quan tot es decideix, està mostrant la seva millor versió. Un fet que significa una bona notícia per als blaugrana, però que, com tot en aquesta vida, té la seva part negativa, i és que Xavi Hernández no confia en el davanter brasiler, que amb prou feines ha disputat un grapat de minuts des que va aterrar a la ciutat Comtal.

Xavi Hernández, demana calma durant el Athletic Club - Barça / Foto: Europa Press
Xavi Hernández, demana calma durant l'Athletic Club - Barça / Foto: Europa Press

Vitor Roque se sent enganyat

Cal tenir paciència, aquesta és la màxima de Xavi. És cert que Vitor Roque és un nouvingut i la seva adaptació a una nova lliga, i a un nou país, necessita el seu temps. Tanmateix, existeix la sensació que l'egarenc no compta amb Tigrinho. De fet, el seu fitxatge no era una prioritat per a l'actual entrenador culer, que va recalcar a la directiva catalana la necessitat d'incorporar un pivot de garanties, posició que, en el dia d'avui, continua coixa, perquè l'opció low cost, Oriol Romeu, no ha funcionat.

El protagonisme, o més ben dit, el poc protagonisme que està atorgant Xavi al davanter brasiler, dista molt del que li van prometre quan va sortir del Brasil. Deco li va prometre un rol de més pes a la plantilla, sobretot, per rellevar un Lewandowski que, en aquell temps, no estava fent bones sensacions. Però, com se sol dir, de prometre a complir, hi ha molt a dir. Vitor Roque està vivint una realitat ben diferent de la que li van vendre quan el van comprar de l'Atlético Paranaense.

Vitor Roque Barça / Foto: EFE
Vitor Roque celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

A Vitor Roque se li obre un nou escenari

Tigrinho se sent enganyat per Xavi, però en el duel davant del Cadis, tindrà l'oportunitat de demostrar el que val. Lewandowski va forçar la targeta groga al partit davant de l'UD Las Palmas per arribar net a la jornada del Clàssic davant del Reial Madrid. Allà s'obre un escenari per al brasiler, que podria ser titular en la seva posició ideal, la de '9.' Malgrat tot el que s'ha dit, en el club consideren que "la seva capacitat d'adaptació és gran perquè ens aporta molt". A més, el tècnic blaugrana sempre l'ha lloat per les seves capacitats: "Lewandowski és més de venir i descarregar i Vítor és capaç de picar a l'espai. Es beneficia dels moviments de Robert i al revés. S'avenen al vestidor també".