Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior, extrem brasiler de 16 anys del juvenil del Flamengo, és la nova aposta del Reial Madrid. Després de la pèrdua de Neymar el 2013, aquesta vegada el club blanc ha volgut passar per davant del Barça a base de diners i pagarà un total de 61 milions d'euros pel jugador.

Segons han confirmat la premsa brasilera i també la de Madrid, el futbolista brasiler arribaria l'estiu del 2018 al club blanc, quan ja hagués fet els 18 anys i complint les exigències dels traspassos internacionals de la FIFA. D'aquesta manera i amb les xifres que es manegen per un jugador en edat juvenil, que juga al Flamengo sub-20, encara no ha debutat a Primera Divisió amb el Flamengo i juga amb la selecció del Brasil sub-17, el Madrid començaria una guerra perillosa de xifres astronòmiques.

El diari brasiler O Globo va explicar que la xifra total rondaria els 61 milions d'euros, un rècord per un futbolista de 16 anys, i que aniria desglossat en diversos pagaments i a diversos destinataris. El Madrid pagaria 45 milions al Flamengo i els 16 restants anirien cap al mateix Vinícius Jr, els agents i els intermediaris del fitxatge.

Entre els seus mèrits en destaca ser el líder del Brasil campió del Campionat Sud-americà sub-17, on va ser el millor jugador i el màxim golejador. El seu estil de joc es compara amb el de Neymar, però genera dubtes per un salt a Europa que podria ser molt precoç.

Vinicius, amant del Barça

Fa poc més d'un mes que Vinícius Jr va concedir una entrevista molt personal al diari brasiler Globosporte on va destapar la seva vessant més culer. En els gairebé sis minuts de preguntes i respostes, el futbolista de 16 anys va afirmar que Neymar és el seu ídol, que si hagués de triar entre Messi o Cristiano agafaria l'argentí i que quan juga a videojocs de futbol sempre escull el Barça.