Víctor Font, candidat a la presidència del Barça per a les properes eleccions, ha fet un pas endavant exitós i portarà el debat del vot electrònic a la propera assemblea de compromissaris que se celebrarà diumenge. Aquest dimarts ja ha entregat a les instal·lacions del club les primeres 4.989 signatures validades que li han donat suport i ha anunciat que fins aquest dimarts a les 18.00h, el moment del tancament de propostes, hi acabarà entregant més de 5.000 suports de socis.

El vot electrònic, ja

Han estat gairebé tres setmanes des de l’inici de la recollida de firmes, que Font considera “un resultat excepcional molt per sobre de les nostres expectatives”. La xifra, que supera els 3.253 suports mínims per presentar-ho a l’assemblea, suposa un nou punt en l’ordre del dia que es debatrà aquest diumenge.

Font, que ja ha dit que li agradaria participar en les jornades de presentació prèvies a l’assemblea, ha confirmat que des del club hi ha la intenció d’implementar el vot electrònic, “però com més tard millor”. El presidenciable a les properes eleccions del Barça ha explicat que la proposta arriba per la necessitat que el club sigui més “democràtic”. “Constatem que hi ha molt recolzament social al voltant de la idea del vot electrònic i la necessitat de posar el soci al centre de la vida social del club”, explica.

Font també afirma que “la intenció és que el vot electrònic s’implementi de manera immediata i en les properes eleccions” per “realment democratitzar el club”. I l’objectiu és que “quanta més gent voti, millor serà per al millor projecte possible”.

Victor Font 3 vot electronic Bernat Aguilar

Bernat Aguilar

Un altre dels aspectes que vol introduir és la creació d’una comissió d’experts aquest proper mes d’octubre per començar a treballar en el vot electrònic i introduir-lo el més aviat possible en la vida diària de l’entitat. “Ja vam portar el software i participarem de forma activa per solucionar qualsevol dubte sobre procediments i seguretat”, ha assegurat Font.

“Els socis som els propietaris o ho diem nomes de paraula?”, s'ha preguntat amb contundència abans de reflexionar sobre passades decisions en l’assemblea. Per exemple, el tema del nou escut podrien haver opinat tots els socis i no només els presents; o aquest diumenge debatre més de mil compromissaris sobre si el club ha d’adoptar el llaç groc dins de la imatge corporativa. I finalment, encara en el mateix sentit, explica que està treballant en la idea d’una reformulació de l’assemblea de compromissaris.

Victor Font 1 vot electronic Bernat Aguilar

Bernat Aguilar

Bartomeu no té lideratge

Sobre la nova polèmica amb les paraules de Gerard Piqué i el poder del vestuari, desafiant la directiva, Font també ha dit la seva. “Tinc la impressió que en general hi ha hagut falta de lideratge institucional”, diu.

De Bartomeu i la seva directiva assegura que “no han agafat el toro per les banyes” i que la solució és el diàleg: “Haurien de parlar entre ells. Entre plantilla i junta directiva, parlant la gent s’entén”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat