Víctor Font, precandidat a les pròximes eleccions a la presidència del FC Barcelona, ha afirmat en una entrevista al programa El Partidazo de la COPE que no veuria amb mals ulls que la selecció espanyola de futbol tornés a jugar un partit de futbol al Camp Nou, l'estadi, tal com ha recordat el propi Font, on el combinat estatal sub-23 va aconseguir la medalla d'or en els Jocs Olímpics de 1992. "Per què no hi hauria d'haver un partit d'Espanya al Camp Nou? Ja n'hi va haver alguns, inclòs l'or olímpic."

D'altra banda, el precandidat també s'ha mostrat partidari de donar suport a la selecció estatal a la pròxima Eurocopa. "Sí, continuo volent que Espanya guanyi l'Eurocopa", ha declarat.

Només cinc partits d'Espanya al Camp Nou

Malgrat que molts reclamen, quan els hi convé, que no s'ha de barrejar futbol amb política, el debat sobre si Espanya hauria de jugar o no un partit al Camp Nou és un tema recurrent que va començar a guanyar adeptes quan l'independentisme va començar a fer-se notar àmpliament a Catalunya. El principal argument dels seus defensors, amb la boca petita, és que Espanya, que acostuma a descentralitzar els seus partits, hauria d'aprofitar l'estadi més gran de la Lliga, on ja havia jugat anteriorment.

Clàssic Barça Reial Madrid Camp Nou EuropaPress

Torna el debat sobre si Espanya hauria de jugar en el Camp Nou / Europa Press

La realitat, però, és que el Camp Nou mai ha estat un estadi massa utilitzat per la Roja. I és que en els seus 63 anys de vida, el Camp Nou només ha acollit cinc partits de la selecció espanyola absoluta, i únicament un d'ells va ser oficial. De l'últim, a més, han passat ja pràcticament 34 anys.

El primer duel d'Espanya en territori blaugrana va ser contra Itàlia (3-1), al 1960. Després vindrien França (0-0), al 1963 i Iugoslàvia (2-1), al 1969, en un partit classificatori per al Mundial de Mèxic. Els següents duels serien contra Anglaterra (0-2), al 1980 i Holanda (1-1), al 1987. En aquest últim encontre, el darrer d'Espanya al Camp Nou, no es van superar els 20.000 espectadors.

Després ja vindrien els Jocs Olímpics de 1992, en els quals la selecció espanyola participant no va ser l'absoluta i, des d'aleshores, s'han vingut produint cíclicament els debats sobre per què Espanya no torna al Camp Nou.

 

Imatge principal: Víctor Font, durant una entrevista a ElNacional.cat / Sergi Alcázar