El Barça està immers en una greu crisi esportiva, però segurament la crisi és pitjor a nivell de club. Uns anys enrere semblava que el futur seria brillant a nivell d'ingressos, però la pandèmia del coronavirus ha acabat trastocant el present de l'entitat. Els problemes econòmics actuals, marcats per la deficient gestió de Josep Maria Bartomeu i de la seva junta directiva, seran segur un llast per al club.

Fa uns dies es filtraven les primeres dades preocupants del Barça, i ara es confirmen les pitjors expectatives i es reafirmen els problemes. I és que tal com s'aprecia a la memòria anual del club, el deute total del Barça arriba als 1.173 milions d'euros. A curt termini aquest deute es rebaixa a 730 milions i el fons maniobra és negatiu de 602 milions d'euros.

Parlant dels préstecs, el total puja als 200 milions, mentre que 90 d'ells són a Goldman Sachs. Una situació actualment inassumible per a un club que sembla anar directament a la deriva.

Barca escut EuropaPress

Entrada de les oficines del Barça al Camp Nou / EuropaPress

No es poden pagar els sous dels futbolistes

Un altre dels grans maldecaps és en l'apartat econòmic dins de la plantilla. La massa salarial és cada vegada més preocupant i actualment representa el 74% en relació als ingressos. Per aquest motiu les negociacions amb els futbolistes per reduir els pagaments dels contractes són obligades.

A més, segons la mateixa informació, el Barça està buscant un nou préstec de 100 milions per pagar els sous dels futbolistes d'aquests propers mesos.

Leo Messi Josep Maria Bartomeu fotografia Barça   FCB

Messi amb Bartomeu a la Ciutat Esportiva Joan Gamper / FC Barcelona

Ingressos que no arribaran

El club tenia calculat poder ingressar uns 56 milions d'euros per vendes d'Estadi i tot el que està relacionat amb el Camp Nou. Tot això també suposant que al febrer pogués entrar un 25% de públic en els partits i fins a un 50% al maig. Res d'això sembla que sigui possible a hores d'ara.

La situació és increïblement inquietant. No només vol dir que el Barça estigui ficat dins d'una profunda crisi econòmica, sinó que en el futur més immediat també se seguiran arrossegant aquests problemes. El Barça ja comença a entendre que els propers anys seran d'austeritat i de confiar en la Masia.

 

Imatge principal: El Camp Nou buit / EuropaPress