Víctor Font va ser l'únic que va fer una mica d'ombra a Joan Laporta en la cursa electoral a la presidència del Barça ara fa poc més de quatre mesos. El 7 de març, Laporta es va convertir en president del Barça i ja fa algunes setmanes que es van complir els cent dies de cortesia que se sol donar a un president abans d'analitzar i/o criticar els seus moviments. Font, que va aconseguir prop de 17.000 vots, ha concedit una entrevista a l'Agència EFE on ha valorat els primers mesos de Laporta en el càrrec, no de forma massa positiva.

"Com molts socis, esperava més de Laporta."

Precisament preguntat per aquests primers cent dies de Laporta en el càrrec, Font no n'està massa satisfet. "El meu sentiment és el que tenen molts socis, que esperàvem més de Laporta. Hi ha moltíssimes coses que s'havien de fer i que avui en dia encara no estan resoltes ni sabem en quin estat es troben perquè no se'ns ha explicat", ha lamentat.

Victor Font Presidenciable FC Barcelona - Sergi Alcazar

Víctor Font, durant la campanya electoral a la presidència del Barça / EFE

El que més ha criticat Font és aquesta manca de transparència que, segons ell, està embrutant els primers mesos de Laporta en la seva tornada a la presidència del club. "Estic convençut que Laporta i la seva junta directiva faran les coses amb transparència, explicant-nos-les amb detall i comptant més amb els socis, amb Assemblees que realment funcionin i no siguin un paripé", ha criticat.

I és que segons Font, l'Assemblea que va tenir lloc el 20 de juny va ser "una puntada cap endavant. Als socis no se'ns va explicar res i algunes decisions que es van dir que es prendrien, com la participació a la Superlliga, al final no es van votar. Va ser una Assemblea de tràmit." Però també creu que això canviarà.

Assemblea Compromissaris Barça Laporta EFE

Laporta i Rafa Yuste, durant l'Assemblea de Compromissaris del 20 de juny / EFE

"Estic convençut que en l'Assemblea d'octubre hi haurà un exercici de transparència i se'ns explicarà tot. A llarg termini, aquest model de representativitat anacrònic que tenim els socis tinc l'esperança que es reformi", ha dit en referència al vot electrònic que fa tant de temps que defensa.

"No hi havia un pla. Van treure idees poc treballades."

Font també ha aprofitat per destacar que la seva campanya comptava amb un pla elaborat que, segons diu, no tenia Laporta. "Després de tots aquests anys de treball estàvem preparats i teníem un pla fet per fer front a la situació del club. Teníem els deures fets.", ha assegurat sobre la seva candidatura.

Sobre la de Laporta, en canvi, ha defensat que "no hi havia un pla, van treure idees poc treballades i un cop es van posar a treballar entenc que van adonar-se que aquestes idees no encaixaven. Però això ha passat amb més coses. Tant Laporta com Freixa comptaven amb el "Barça Corporate" per quadrar números i això ha desaparegut del mapa. També s'havia de renovar Messi en un asado i és evident que la situació era més complexa del que es volia explicar."

Laporta Font Freixa elecciones Barca FC Barcelona

Font també ha criticat a Toni Freixa, el tercer en la cursa electoral / FC Barcelona

Font, però, creu que s'acabarà produint la rebaixa de la massa salarial que es necessita perquè pugui quedar-se Messi i inscriure els nous fitxatges per confeccionar un equip competitiu. No obstant això, adverteix que falten per saber-se moltes coses: "No sabem quina és la realitat econòmica del club, què ha passat amb la Superlliga o la situació de l'Espai Barça".

"Si es donen més detalls, hi haurà coses sorprenents i que generaran atenció mediàtica."

Considera que quan acabi l'auditoria se'n sabran més detalls, però "la situació en la qual està el club la coneixíem tots els que havíem treballat amb la voluntat de redreçar-la. I estic convençut que Laporta i el seu equip també. Per tant, si es donen detalls suposo que hi haurà coses sorprenents i que generaran atenció mediàtica. La magnitud de quina és la realitat del club, del forat i del que és necessari fer ho coneixem des de fa temps.", ha avisat.

Tot i aquestes crítiques, ha volgut deixar clar que encara que no parla amb Laporta des de la final de la Copa del Rei a Sevilla, la seva voluntat és "seguir treballant com durant aquests anys, fent propostes, intentant ajudar, estant a disposició quan i com sigui necessari. El Barça és part de la meva vida i no deixarà de ser així." Potser és massa agosarat dir això, però les paraules de Font ja tenen un to semblant a una precampanya electoral.

 

Imatge principal. Font i Laporta s'abracen el dia de les eleccions / FC Barcelona