Els Jocs Olímpics són una font inesgotable d'històries de superació, d'excel·lència i d'històries de vida espectaculars. Ja fa cinc dies que van acabar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 però segueixen fent parlar, i més amb històries com la de Valériane Vukosavljevic.

Va jugar embarassada de més de tres mesos

Nascuda a Bordeus fa 27 anys amb el nom de Valériane Ayayi, va adoptar el cognom del seu marit quan van casar-se i, ara, ha anunciat que està esperant un fill. Un fill que ja estava gestant durant les dues setmanes dels Jocs Olímpics, on la francesa va aconseguir guanyar la medalla de bronze en bàsquet.

seleccion francia basket femenino bronce jjoo tokio efe

La selecció francesa celebrant la medalla de bronze / EFE

La mateixa jugadora va decidir mantenir-ho en el més absolut silenci, i del seu equip només ho sabien el metge de la selecció i Valérie Garnier, l'entrenadora. "Volia que algú de l'equip mèdic ho sabés, mai se sap el que podria passar. Però volia jugar sense haver de lluitar amb les reaccions de les altres jugadores, els mitjans de comunicació... Tenia el vistiplau del metge de la Federació i el del meu ginecòleg, i això era el que comptava. La seleccionadora em va dir que si tot estava bé en el terreny mèdic, comptava amb mi", ha explicat l'aler del Basket Landes en una entrevista amb France Info.

A més, ha explicat que les restriccions que per culpa de la covid van haver d'implantar-se en els Jocs la van ajudar a mantenir el secret. "No ens dutxàvem juntes. Tornàvem a l'hotel i em dutxava sola al meu bany. Vaig intentar ocultar-ho el millor que vaig poder... amb diferents graus d'èxit. Vaig rebre algunes bromes divertides de les meves companyes, però sempre vaig aconseguir sortir-me'n amb la meva posant excuses que van aguantar", va confessar entre rialles.

"Em vaig alegrar moltíssim quan vaig saber la notícia"

També s'ha sincerat, dient que en veure el test positiu d'embaràs no va ni pensar que perdre's els Jocs Olímpics, i l'Europeu que es jugava poc abans, seria una opció. "Em vaig alegrar moltíssim quan vaig saber la notícia, perquè és un projecte que teníem des de fa molt de temps amb el meu marit. Com soc esportista d'alt nivell i estic acostumada a fer esport cada dia, el meu ginecòleg va dir que no hi hauria cap problema amb la meva pràctica esportiva als tres mesos i mig (d'embaràs) i que podia jugar l'Europeu i les Olimpíades", explica la jugadora, que ara sí que haurà de posar en pausa la seva carrera per complir un altre dels seus somnis, ser mare.

Valeriane Vukosavljevic embarazo instagram

Amb aquesta imatge ha anunciat públicament l'embaràs / @valeriane_ayayi

Així ho ha explicat al seu compte d'Instagram. Ha publicat una foto amb les medalles de campiona de França, la de subcampiona d'Europa i el bronze olímpic, afegint-hi un text explicatiu de la situació. "Campiona de França, subcampiona d'Europa i medallista olímpica, però la meva medalla més bonica estava durant tot aquest temps guardada en calent", comença la publicació, abans de donar les explicacions pertinents respecte al seu futur.

"Avui és el moment de descansar i de gaudir d'aquest embaràs amb el meu marit i la meva família! Seguiré allà, al voltant dels pavellons. Us dono cita ben aviat al 2022, de tornada al parquet i, com sempre, amb grans objectius", ha conclòs.

 

Imatge principal: Valériane Vukosavljevic durant un partit als Jocs Olímpics amb la seva selecció / EFE