El Girona no ha pogut començar el 2018 amb una victòria. Els de Pablo Machín han perdut per 2 gols 1 en la seva visita a Mestalla. Un gol en pròpia porteria i un penal han permès als valencianistes neutralitzar el gol inicial de Portu en un xoc en el qual ambdós equips han jugat bé a futbol, han disposat d'ocasions i han demostrat amb claredat l'essència de la seva filosofia futbolística.

La primera meitat ha estat molt treballava per part de dos equips amb les idees clares i un esquema de joc molt definit, encara que el conjunt català ha començat millor que el València. Als tres minuts, una rematada de cap de Juanpe ha obligat a Neto a fer la seva única parada del primer període i poc després una gran jugada de Mojica per la banda ha estat culminada amb un bon cop de cap per Portu.

Al València li ha costat reaccionar, però passat el quart d'hora de joc el seu domini ha passat a ser insistent davant d'un rival que es defensava molt bé. Malgrat això, una penetració molt perillosa de Guedes gairebé a la mitja hora de joc ha propiciat l'empat després d'un xut que Ramalho ha introduït a la seva pròpia porteria. Premi merescut.

Derrota per començar l'any

La segona meitat ha començat amb el 2-1 per al València en assenyalar l'àrbitre penal de Maffeo a Gayà, que Parejo ha transformat sense donar opció a Bono. El gol ha canviat la dinàmica del partit en obrir línies el Girona i trobar espais a la contra l'equip de Marcelino García Toral.

La segona part no ha tingut el ritme del primer temps, però ha mantingut l'interès per l'ajustat del marcador i per la confiança que uns i d'altres mostraven en la seva idea futbolística com arma per aconseguir el seu objectiu. A mesura que passaven els minuts, el domini territorial i les ocasions de gol del Girona han augmentat davant d'un València més defensiu, centrat en controlar el seu rival i a poder sorprendre'l.

Amb tot això, el final del matx ha estat trepidant i els punts s'han quedat a Mestalla, per on ha passat un dels equips més treballats dels quals han jugat fins ara en aquest estadi,