El futbol rus es troba una altra vegada en l'ull de l'huracà. El Torpedo de Moscou de la Segona divisió va fer oficial el fitxatge del defensa de 19 anys Erving Botaka-Yoboma, però ha hagut de desdir-se per la pressió dels ultres del club. El futbolista, nascut a Rússia però d'origen congolès, ha estat víctima del racisme dels radicals: "Pot ser que tinguem el negre en els nostres colors, però les nostres alineacions són blanques".

Els ultres del Torpedo, a través de les xarxes socials, també van amenaçar la directiva: "Des que considereu acceptable entrar a casa nostra sense tenir en compte les normes i les tradicions, nosaltres ens reservarem el mateix dret. Veurem qui ho lamenta".

El propietari del club Roman Avdeyev ha criticat amb molta duresa l'actitud d'una part de la seva afició assegurant que "no hi ha criteris de color en els nostres fitxatges". A més, el president del sindicat de futbolistes rus Alexander Zotov va qualificar d'"idiotes" uns ultres que "no representen" el futbol: "Hem vist una societat oberta en el Mundial, però continua existint gent amb vista limitada en el nostre país". La presidenta del Torpedo Elena Yelentseva, tot i les paraules del propietari, va comparéixer per assegurar que Erving Botaka-Yoboma no complirà el seu contracte.

No és el primer capítol racista que taca el futbol rus. El Zenit de Sant Petersburg va veure com l'any 2012 una part de la seva afició va demanar no fitxar futbolistes de color després de les arribades del belga Alex Witsel i el brasiler Hulk. "No som racistes, però veiem en l'absència de jugadors negres al Zenit una important tradició", van argumentar els ultres.