Cop de teatre de la UEFA en la seva lluita sense treva contra el Reial Madrid, el FC Barcelona i la Juventus, els 3 clubs europeus que es mantenen ferms en dur a terme el projecte de la Superlliga.

Aleksander Čeferin

Ceferin, president de la UEFA / EFE

La UEFA fa marxa enrere

I és que després de diverses amenaces per part d'Aleksander Ceferin, i de l'anunci que la UEFA obria un expedient sancionador contra els 3 clubs dissidents, aquest dimecres el màxim organisme europeu de futbol ha fet marxa enrere, almenys de forma temporal.

"Després de l'obertura d'un procediment disciplinari contra el FC Barcelona, la Juventus FC i el Reial Madrid CF per una possible violació del marc legal de la UEFA en relació amb el projecte de l'anomenada Superlliga, el Comitè d'Apel·lació de la UEFA ha decidit suspendre el procediment fins a nou avís", assenyala l'organisme.

Joan Laporta Barca EFE

Els socis del Barça es postularan sobre la Superlliga en l'Assemblea del 20 de juny / EFE

El comunicat, sorprenentment, arriba just el mateix dia que ha transcendit que la Premier League sancionarà als sis clubs anglesos que van aparèixer com a membres fundadors del nou torneig, El Big Six (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Arsenal i Chelsea) haurà de pagar una multa de 20 milions de lliures esterlines (uns 23,2 milions d'euros) per haver estat dels fundadors de la Superlliga, segons ha avançat Sky Sports.

Dos dies després de l'avís de la justícia suïssa

El sorprenent comunicat de la UEFA arriba només 2 dies després que la justícia suïssa li donés un toc d'atenció en recordar-li ue no poden castigar als clubs.

Segons va informar la Cadena SER, tant la UEFA com la FIFA van rebre una notificació oficial del Ministeri de Justícia Suïssa avisant-los que no poden prendre mesures contra els tres clubs que encara formen part de la Superlliga. Aquesta era la mateixa resolució que va determinar un jutjat de Madrid que va prohibir a UEFA, FIFA i Lliga sancionar contra la Superlliga.

El passat 25 de maig la UEFA va anunciar a través d'un comunicat que obria un expedient sancionador als tres clubs després d'una investigació duta a terme pels inspectors d'Ètica i Disciplina de l'organisme futbolístic. Dos dies després que la justícia suïssa els parés els peus, la UEFA ha fet marxa enrere, encara que veient com se les gasta Ceferin ningú no dubta que a la mínima que pugui tornarà a la càrrega.

 

Imatge principal: la UEFA, de moment, es quedarà amb les ganes de sancionar els promotors de la Superlliga / Europa Press