Nova victòria del Barça, aquest cop contra l'UCAM Múrcia per 83-87 a domicili. De la mà d'un colossal Nikola Mirotic (20 punts,11 rebots), els blaugrana han hagut de suar molt per aconseguir el 8è triomf a la Lliga Endesa. Amb el triomf, l'equip de Svestilav Pesic segueix pressionant el Madrid, actual líder. La victòria davant de l'exentrenador blaugrana Sito Alonso completa una setmana perfecta amb dos triomfs a l'Eurolliga i aquest tercer a l'ACB.

El primer quart ha estat marcat per la igualtat i el domini del joc culer amb molts bons percentatges de Nikola Mirotic i Àlex Abrines des de la línia de tres. El Múrcia, per la seva part, ha sortit al parquet desacomplexat i ha plantejat des del primer minut un partit de tu a tu als catalans mostrant una molt bona defensa.

El Barça exhibia una imatge sòlida fins a la meitat del segon quart, quan han tornat a aparèixer els fantasmes que acompanyen a l'equip de Pesic en tots els partits, sobretot els de la competició domèstica. Una desconnexió general dels blaugrana, molt erràtics en atac i poc intensos en defensa, ha permès al Múrcia agafar un avantatge de 9 punts a la mitja part (41-32).

Pesic Barca Supercopa EFE

A la represa, el Barça ha seguit sense trobar-se del tot còmode ni en atac ni en fases defensives, però ha fet valer les seves grans individualitats interiors, Tomic i Mirotic, per reduir la diferència en el marcador. En els últims minuts del quart la defensa blaugrana ha fet un pas endavant per acabar el parcial a 5 punts.

No ha estat fins a l'últim quart quan el Barça s'ha posat per davant en el marcador, moment que ha coincidit amb la segona tècnica i l'expulsió de l'entrenador del Múrcia, Sito Alonso. Els blaugrana han certificat el triomf en els últims minuts amb un gran encert des de la línia de tir lliure i amb una defensa contundent tancant molt bé el rebot.

El resultat final ha estat 83-87. Un dia més l'equip de Pesic s'endú la victòria gràcies a les seves individualitats, però no per l'actuació coral de l'equip. El Barça segueix construint l'equip i el projecte però continua generant molts dubtes en moltes fases dels partits.