Anglaterra, Croàcia i la República Txeca han certificat aquest dimarts la seva classificació per als vuitens de final de l'Eurocopa en una última jornada del grup D plena d'emoció i de canvis a la taula.

Els Three Lions han marcat aviat, encara que durant tot el partit han pogut perdre el primer lloc, ja que un empat de la República Txeca ho canviava tot.

Més emocionant ha estat el duel de Glasgow, en el qual Croàcia i Escòcia havien de guanyar, mentre que l'empat les deixava a ambdues fora. La sorpresa és que Croàcia ha aconseguit golejar (3-1), passant d'estar eliminada a aconseguir la segona posició per la diferència de gols amb la República Txeca, que es classifica com una de les millors terceres.

Anglaterra Grealish Eurocopa EFEGrealish, titular, ha firmat una gran actuació / EFE

Sterling certifica la primera posició

Com en el seu partit de debut contra Croàcia, Anglaterra ha sortit molt forta, amb un ritme molt alt, liderada per Grealish i Sterling. En el minut 2, l'extrem del Manchester City ha rematat al pal i tot seguit ell mateix ha aprofitat un centre mesurat de Greasich per obrir el marcador (11). Malgrat el gol, Anglaterra ha continuat atacant i en el minut 26 Vaclik ha evitat el 0-2, de Harry Kane.

Anglaterra Sterling Eurocopa EFE

Sterling, celebrant el 0-1 d'Anglaterra davant de Txèquia / EFE

A partir d'aquest moment, la República Txeca ha fet un pas endavant i ha començat a apropar-se a Pickford, que en el minut 28 ha desviat un excel·lent xut llunyà de Holes. I més clara ha estat la següent ocasió, de Soucek, que ha disparat fora quan tenia tota la porteria per a ell (34).

Després del descans, el ritme del partit ha baixat molt. Anglaterra s'ha dedicat a controlar la situació, mentre que la República Txeca, malgrat intentar-ho, no ha estat capaç de generar grans ocasions que l'apropessin a la primera posició del grup.

Perisic catapulta Croàcia al segon lloc

Amb el partit de Wembley amb 2 seleccions ja classificades per als vuitens, l'emoció ha estat per al duel de Hamdem Park, on Escòcia i Croàcia necessitaven guanyar per passar de ronda, mentre que l'empat les sentenciava a les 2.

Croàcia Vlasic Eurocopa EFE

Vlasic ha avançat a Croàcia davant d'Escòcia / EFE

Escòcia ha sortit amb intensitat, i tot just començar Livakovic ha evitat el 0-1 després d'un centre tancat de McGuinn. I després ho ha intentat Che Adams, amb un xut que ha sortit fora per poc. I quan més a prop semblava estar el gol escocès ha arribat l'1-0. Centre des de la banda dreta, deixada de Perisic i gol de Vlasic (17).

Escòcia McGregor Eurocopa EFE

McGregor ha empatat el partit abans del descans / EFE

El gol no ha canviat l'actitud d'Escòcia, que ha seguit amb la seva empenta habitual. En el minut 24, McGuinn s'ha tornat a trobar amb Livakovic, i ja a punt d'arribar al descans ha arribat el premi, amb un xut  ajustat des de la frontal de l'àrea de McGregor.

Després del descans, ambdues seleccions han sortit una mica nervioses, conscients que estaven eliminades. Escòcia ho ha intentat amb atacs directes, mentre que Croàcia ha optat pel joc de combinació. I després d'una bona ocasió per a McGuinn ha arribat el 2-1, un golàs de Modric, amb un xut amb l'exterior del peu des de la frontal.

Modric Croacia EFE

Modric ha marcat un golàs davant d'Escòcia / EFE

Croàcia ja estava classificada, però així i tot ha continuat atacant, ja que un altre gol la catapultava al segon lloc. I el 3-1 ha arribat, en un córner executat per Modric que Perisic ha rematat amb el cap al fons de la xarxa.

Imatge principal: els jugadors d'Anglaterra, celebrant el gol d'Sterling / EFE