Neymar Jr ha estat protagonista absolut aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona. El futbolista del PSG ha segut al banc dels acusats pel cas DIS sobre el seu fitxatge pel Barça al 2013. El jugador brasiler ha acaparat tots els focus mediàtics tant fora del Palau de Justícia de Barcelona, però també dins de la sala. El magistrat ha tingut un tracte de favor amb Neymar i finalment l'ha citat a declarar aquest dimarts dia 18 d'octubre a primera hora.

🔵🔴 Cas Neymar 2: les claus sobre la suposada estafa en el traspàs del jugador del Santos al Barça
 

Neymar, dispensat d'acudir presencialment al judici

El jugador del PSG ha arribat al Passeig Lluís Companys quan faltava poc més d'un quart d'hora per les 10 del matí, quan ha començat el judici pel cas Neymar 2, que s'allargarà durant la propera setmana i també el dia 28 d'octubre, just abans de les conclusions, que seran el dia 31. El futbolista ha estat acompanyat per un gran nombre de persones, entre les quals hi eren el seu pare i la seva mare, també com a acusats en aquest judici.

Neymar, però, quan només portaven mitja hora des de l'inici del judici, ha estat dispensat per part del president del tribunal, José Manuel del Amo, juntament amb els seus pares, de la seva presència a la sala. Per tant, li han donat permís al jugador brasiler del PSG per absentar-se del judici fins al dia de la seva declaració. Un tracte de favor per la seva condició de futbolista (la dispensa professional és permesa legalment i l'ha d'acordar el tribunal), ja que per exemple aquest passat diumenge a la nit "ell estava marcant un gol i jo al llit", declarava el magistrat com a argument.

neymar tsjc judici carlos baglietto
Neymar assegut al banc dels acusats / Foto: Carlos Baglietto

Neymar declararà presencialment aquest dimarts 18 d'octubre

La defensa de Neymar, que ha exposat que el futbolista té una vida molt moguda degut a la seva feina professional, amb molts partits i entrenaments diaris, ha demanat que declarés l'abans possible. I que el dret a l'última paraula la faci per videoconferència. A més, la defensa de Neymar també ha detallat que aquest mateix dilluns ja s'ha perdut l'entrenament del seu equip. I s'ha demanat que la declaració de Neymar fos aquest mateix dilluns en la sessió del matí o en la de la tarda, i que d'aquesta manera el futbolista no estigués obligat a tornar a viatjar a Barcelona d'aquí uns dies.

Tot i això, segons indica el calendari programat pel tribunal, està previst que els acusats prenguin la paraula els dies 21 i 28 d'octubre. A més, aquest dilluns al matí s'han plantejat les qüestions prèvies i les peticions de noves proves. En la primera sessió del judici també estava programada la declaració de sis testimonis: Nelo Batista, Javier Faus, Antonio Rosich, Raúl Sanllehí, André Cury i Andoni Zubizarreta. I al migdia encara no havien començat a declarar cap d'ells (tot i que aquest dilluns també hi ha sessió programada per la tarda).

Neymar Jr padre madre Sandro Rosell Josep Maria Bartomeu juicio / Foto: Bernat Aguilar
Neymar Jr i els acusats asseguts al banc dels acusats / Foto: Bernat Aguilar

Finalment, després de la valoració per part del tribunal, el magistrat José Manuel del Amo ha canviat els plans previstos i ha determinat que Neymar declari presencialment aquest dimarts dia 17 d'octubre. El magistrat ha assegurat que "no vull perjudicar-lo". I també ha precisat que serà el primer de tots en la segona jornada de judici. Aquest dimarts, doncs, serà el moment en el qual es tornarà a veure Neymar assegut al banc dels acusats. I l'espectacle mediàtic es tornarà a repetir.