Raphinha Dias ha millorat considerablement les seves prestacions durant les últimes setmanes, i ha respost a la confiança que Xavi Hernández l'ha traslladat. Aprofitant les lesions que el Barça té, ha pogut disputar més minuts i ser titular en diversos compromisos, i ha recordat per què en el seu moment va ser considerat com un dels jugadors més cotitzats del planeta, després de meravellar tots a les files del Leeds United.

Mai no ha acabat d'encaixar en el Camp Nou, i ha estat massa intermitent, raó per la qual Joan Laporta té totalment decidit que el millor que pot fer és traspassar-lo. I encara que últimament l'internacional brasiler es mostri més decisiu, no hi ha res que pugui fer canviar d'opinió al president, que l'ha inclòs en la llista de transferibles. Necessiten obtenir ingressos urgentment, i és un clar candidat a fer les maletes.

Raphinha enfadat Barca
Raphinha/ FC Barcelona

Però en les pròximes jornades s'espera que continuï tenint oportunitats, per provar de revaloritzar-se, i així poder aconseguir la quantitat més elevada possible. Deco sempre ha defensat a l'ex del Sporting de Portugal, del Stade Rennais o del Vitòria de Guimaraes, que va ser una aposta personal seva, però ha assumit que no podrà fer res perquè es quedi. I molt menys, després de la irrupció de Lamine Yamal, que li ha tret la titularitat.

El Barça només espera que no sigui complicat trobar un comprador per a Raphinha, i per sort, les últimes informacions que arriben des del Regne Unit afirmen que hi ha tres pretendents en la Premier League que estarien disposats a fer una inversió important per l'extrem de 27 anys d'edat. Es tracta del Tottenham Hotspur, del West Ham United i de l'Everton, que en el passat ja van intentar firmar-lo, però no van poder aconseguir l'objectiu.

Raphinha

Ara, en canvi, tenen moltes més possibilitats. Laporta està totalment obert a negociar, i el mateix futbolista també ha entès que el millor que pot fer en aquest moment de la seva carrera és marxar.

Laporta demana 60 milions d'euros per Raphinha

I el preu inicial que Laporta li ha col·locat a Raphinha és de 60 milions d'euros, és a dir, exactament el mateix que el Barça va haver de desemborsar en el seu moment. Serà difícil recuperar aquesta quantitat, però el potencial econòmic que els conjunts anglesos tenen pot provocar que l'acabin pagant.

Sobretot, els 'spurs', que són considerats com els grans favorits en la subhasta.