Semblava que no arribarien mai, però els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 ja són una realitat.

Tot i que s'han vist obligats a disputar-se un any més tard, el 2021, la capital nipona té la sort (o la desgràcia) d'acollir els Jocs més estranys de la història, els Jocs del coronavirus, un esdeveniment que ha perillat fins al darrer moment per l'augment de positius entre els mateixos esportistes, inclús d'alguns que ja residien a la Vila Olímpica de Tòquio. 

I per molt que aquesta edició sigui diferent per moltíssimes coses, nous esports, tots els esdeveniments a porta tancada, protocols molt exigents anticovid..., una tradició que es manté per sobre de tot és la cerimònia d'inauguració, i també la de clausura. Aquesta segona tindrà lloc el 8 d'agost, però de moment toca centrar-se en la primera, la que donarà el tret de sortida oficial als Jocs de la XXXII Olimpíada. Tot i quedar deslluïda per la falta de públic, s'espera un gran espectacle, ja que el Japó acostuma a sobresortir a l'hora d'acollir aquest tipus d'esdeveniments.

Juegos Olimpicos Tokio Estadio Olimpico

La cerimònia inaugural se celebrarà a l'Estadi Olímpic de Tòquio / olympics.com

L'Estadi Olímpic de Tòquio acull aquesta cerimònia inaugural, que se celebra el dijous dia 23 de juliol de 2021, dos dies després que ja hagin començat les competicions de beisbol, softbol i futbol, les tres primeres. Amb capacitat per a gairebé 60.000 espectadors, les restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha provocat que només prop d'un miler de convidats per l'organització podrà seguir la inauguració des de l'estadi, mentre que la resta de seients quedaran buits, aigualint molt la gran festa de l'esport.

Un dels assistents serà l'emperador del Japó, Naruhito, que ja ha confirmat que anirà  la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Tòquio. L'emperadriu Masako, en canvi, no estarà present a la cerimònia.

Horari de la cerimònia d'inauguració

La resta del món, doncs, haurà de seguir la cerimònia inaugural mitjançant el senyal televisiu, a partir de les 13:00h, en horari peninsular espanyol.

Cal recordar que la diferència horària amb el Japó és de 7 hores. La majoria dels esdeveniments seran a la nostra matinada, matí i migdia. La cerimònia finalitzarà a les 16:00h.

EuropaPress 3459766 japon aprueba ley garantizar manera gratuita acceso vacuna extranjeros

Tòquio s'ha blindat contra el coronavirus / EFE

Televisió de la cerimònia d'inauguració

Hi haurà més d'un canal per seguir la cerimònia d'inauguració. Es podrà seguir en obert a través de La 1 de RTVE, que iniciarà la seva transmissió a les 12:00h. També es podrà seguir en plataformes i canals de pagament, com DAZN i Eurosport. Aquest últim canal va comunicar fa uns dies que emetran més de 4.000 hores en les 2 setmanes que duraran els Jocs Olímpics.

 

Imatge principal: arrenquen els Jocs Olímpics de Tòquio / EFE

Els Jocs Olímpics del 2032 seran a Brisbane
Jocs Olímpics Els Jocs Olímpics del 2032 seran a Brisbane Albert Malla
Les seus dels Jocs Olímpics de Tòquio
Tòquio 2020 Les seus dels Jocs Olímpics de Tòquio Ignasi Noguer