Marc-André ter Stegen és un dels homes de moda al Barça. El porter alemany està plenament consolidat a la porteria del Camp Nou i cada partit justifica la decisió d'Andoni Zubizarreta, aleshores director esportiu, de fitxar-lo l'estiu del 2014 com a substitut de Víctor Valdés. Ter Stegen, però, va passar per moments complicats en els seus primers anys al club. Luis Enrique va decidir repartir les competicions entre ell (Champions i Copa del Rei) i Claudio Bravo (Lliga). Això va provocar que es plantegés seriosament "buscar solucions" en forma de traspàs.

El porter del Barça admet en una entrevista per a la revista Club del Deportista que la competència amb Bravo "no va ser gens fàcil" i que va haver-hi moments en els que va pensar "un canvi". "Amb Luis Enrique parlava molt d'això. Però clar, ell també veia que Claudio estava fent una molt bona feina. Després de dues temporades, la situació exigia una solució. Hi havia dos porters que volien jugar-ho tot i s'havia de prendre una decisió. Al final el club va vendre Bravo i s'ha posicionat clarament a favor meu", reconeix un Ter Stegen que va qualificar de "somni" el fet de jugar vestit de blaugrana.

Ter Stegen Barça   EFE

Ara, el Barça ha d'agrair-li a Zubizarreta una feina de despatxos. L'exporter va viatjar fins a Mönchengladbach per convéncer un jove alemany que començava a destacar en el primer nivell: "Va explicar-me què significa ser porter del Barça, la història del club i què esperaven de mi. Em va convèncer amb paraules i sentiment", reconeix Ter Stegen, que afegeix que "Zubizarreta és una persona espectacular i tot el que em va explicar va arribar-me de tal manera que vaig acceptar fer el pas per començar una nova etapa a la meva vida".

El porter, quatre anys després, està plenament adaptat a la filosofia del club: "M'encanta la manera de jugar del Barça, el seu estil i la mentalitat de l'equip". A més, afegeix que no té cap queixa sobre la seva vida a Barcelona: "M'encanta anar als supermercats, descobrir bons productes, passejar per la ciutat, prendre cafè en llocs molt especials, amb bona gent i bon ambient".