Després d'un inici de temporada molt irregular en què semblava que el projecte d'Erik Ten Hag al Manchester United tocat de mort, els red devils han aconseguit ressorgir de les seves cendres. El United porta setmanes a un nivell espectacular, la qual cosa li ha permès anar escalant posicions en la Premier League, fins a situar-se a només 5 punts del líder, l'Arsenal. Els d'Old Trafford, a més, estan mostrant cada vegada un joc més reconeixible, la qual cosa li ha donat a Ten Hag un crèdit per continuar demanant fitxatges, en la recerca d'una plantilla que pugui tornar a aspirar a la Champions League.

I Ten Hag està obsessionat amb els jugadors ofensius, un perfil clau en el seu esquema. L'estiu passat, el Manchester United va pagar 95 milions d'euros per Antony, però el neerlandès en vol més. A les oficines d'Old Trafford ha arribat l'oferiment del Barça de Ferran Torres, que té un bon cartell a Anglaterra, però la idea de Ten Hag va per una altra via, per la nova perla de l'Ajax, Mohamed Kudus.

Van Basten es rendeix a Kudus

15 gols en 30 partits. Aquest és l'impressionant bagatge aquesta temporada en l'Ajax de Mohamed Kudus, mitjapunta ghanès que va donar molt de què parlar en el passat Mundial de Qatar el 2022. Kudus, de 22 anys, ha explotat definitivament i té en Ten Hag el seu principal valedor, ja que va ser l'entrenador que el va fer debutar amb el primer equip de l'Ajax. A tot això s'ha unit l'opinió d'una llegenda del conjunt ajacied, Marco Van Basten, que no ha dubtat a posar Kudus per davant d'Antony. "Mohammed Kudus és molt millor jugador de futbol que Antony", ha afirmat l'exdavanter a Ziggo Sport.

"Té una tècnica molt millor i sap el que fa. Antony pot ser més ràpid, però Kudus és més intel·ligent i més tècnic. És molt més futbolista, el pots col·locar en qualsevol part del camp, un tot terreny per a l'equip," ha afegit Van Basten.

Erik Ten Hag amb el Manchester United / Foto: EuropaPress
Erik Ten Hag, entrenador del Manchester United / Foto: Europa Press

El Manchester United, a per Kudus

El gran rendiment de Kudus no ha tardat a encendre totes les alarmes dels grans clubs d'Europa, que ja s'han posat en contacte amb l'entorn del jugador. Amb contracte fins al 2025, Kudus només sortirà de l'Ajax per una quantitat important de diners, i és allà on apareix la figura d'Erik Ten Hag.

L'entrenador neerlandès té l'avantatge que el jugador li coneix, la qual cosa, unit al crèdit que ha guanyat en el Manchester United per la seva gran temporada, pot desembocar en una oferta impossible de rebutjar, tant per al jugador com per a l'Ajax. El club neerlandès és partidari de mantenir una temporada més a Kudus a la plantilla, encara que tot podria precipitar-se, com va succeir l'estiu passat amb Antony.