Aquest nou Barça és orgull, lluita i passió. I en el retorn a l'Europa League els blaugrana han empatat contra el Manchester United (2-2) en un partit vibrant d'anada dels setzens de final. I l'eliminatòria es decidirà a Old Trafford.

La lluita constant i la lesió de Pedri

Duel entre dues grans potències que no estan vivint els seus millors anys, però sí en el millor moment d'aquesta llarga temporada. El Barça, apostant per una ja habitual formació amb quatre migcampistes i amb Gavi fent d'extrem esquerre, però donant entrada a Jordi Alba i a Marcos Alonso. El United, sense grans sorpreses i amb un equip ofensiu i sense por. Però els dos equips han començat jugant a no equivocar-se i a arriscar el mínim.

Ronald Araujo entrada Jadon Sancho Barça Manchester United / Foto: EFE
Ronald Araujo fent una entrada a Jadon Sancho / Foto: EFE

Encara que la primera amenaça ha estat dels anglesos, els catalans han estat els primers en dominar. Contracop del Barça al minut 9 que Lewandowski està a punt de convertir en gol. Un gran Araujo, jugant al lateral dret, també ha provat el gol, però amb fantasia, xutant amb l'exterior del peu dret i des de massa lluny. Aquest Barça, endollat i anant a totes, semblava superior. Gavi, Lewandowski, Raphinha, De Jong... i també Kessie fent dels blaugrana els grans protagonistes del duel.

El United, amb problemes en defensa i veient com no podia sortir amb la pilota controlada, ha patit al minut 19 amb una jugada màgica entre Gavi i Pedri que gairebé acaba amb el primer gol culer. Però el Barça ha desaprofitat les seves oportunitats i després ha arribat el moment del conjunt red devil. Kounde, despistat i nerviós amb la pilota als peus, ha posat els blaugrana en més d'un compromís. Però el salvador Ter Stegen ha intervingut en tres ocasions claríssimes de Weghorst, Casemiro i Rashford per conservar l'empat. I abans del descans, en  un moment d'incertesa en el joc, Pedri s'ha lesionat i Sergi Roberto ha hagut d'entrar en el seu lloc.

Pedri Gonzalez lesion Barca Manchester United
Pedri González després de lesionar-se / Foto: EFE

Un partit boig i vibrant

Però la segona meitat ha començat amb molt més atreviment. Raphinha ha avisat i Sancho també ho ha fet. I en aquest moment d'anada i tornada constant, Marcos Alonso ha fet un emotiu gol de cap a la sortida d'un córner que ha dedicat amb llàgrimes al seu pare (1-0). Però immediatament després, empat de Rashoford, fent un gran gol (1-1), i Kounde en pròpia porteria en una altra bona jugada de Rashford (1-2).

Després han tocat canvis obligats al Barça: entrada d'Ansu Fati, Balde i Christensen. Per reforçar l'atac i per consolidar la defensa. Però la bogeria ha seguit i Raphinha, al minut 76, ha empatat el partit amb un xut de rosca des de fora l'àrea gràcies a una finta de Lewandowski. I poc després, a punt d'entrar el tercer gol culer, però el porter David de Gea ha aturat in extremis després d'una mala sortida. També ho ha intentat Ansu Fati.

Raphinha celebracion gol Barça Manchester United / Foto: EFE
Raphinha celebrant el seu gol contra el Manchester United / Foto: EFE

I ha entrat Ferran Torres en el millor moment del Barça. Perill culer, un penal no xiulat, un pal, una ocasió claríssima d'Ansu... però sense més gols. El Barça ha mostrat orgull, segueix sense perdre en aquest 2023 i l'eliminatòria es decidirà la setmana vinent a Old Trafford.