El president de LaLiga, Javier Tebas, ha concedit una entrevista al diari Sport i ha parlat d'absolutament tot. Tebas no ha callat, s'ha mostrat sincer i ha disparat contra Joan Laporta i Florentino Pérez. Leo Messi, la Superlliga, l'acord amb CVC i els problemes econòmics a causa de la covid centren l'atenció del dirigent.

"No mereixia marxar així"

LaLiga ja preveia la marxa de Messi, com ho va fer amb Cristiano Ronaldo, Pep Guardiola o Jose Mourinho perquè el temps és limitat per a tothom. "Sabíem que algun dia això passaria. Hem tingut la gran sort de tenir els dos millors futbolistes del món en els dos millors equips del món. Pot ser la marxa de Messi ha estat més dolorosa, perquè personalment el considero el millor de la història i no mereixia marxar així, ja no només per part del Barça sinó per part de LaLiga també", ha confessat.

Messi despedida barça EFE

Messi, el dia del seu comiat / EFE

Després de 21 anys, Messi se n'anava del club de la seva vida i encara hi ha molts dubtes. Es podria haver evitat? Tebas respon amb un contundent "sí". "Ho vaig comentar amb Laporta personalment, per telèfon, i amb la seva junta directiva. Es van buscar solucions, si és que el motiu era econòmic. Si ha estat per un altre motiu, jo ja no puc valorar-ho. Crec que la temporada que ve, amb els números que doni el Barça, veurem si realment Messi podria haver-se quedat o no. I encara que respecto la decisió del club, cal explicar les coses com són", ha argumentat. I ha afirmat: "No va ser una decisió econòmica. Ho sé amb seguretat".

El president de LaLiga ha explicat que Laporta estava d'acord amb l'acord amb CVC, però que els últims dies l'escenari va canviar per complet. "Si Laporta s'havia donat la mà amb Messi era perquè durant un mes havia acceptat l'oferta de CVC. Va estar més d'un mes a favor. Per això deia que les coses anaven bé. Inclús em va trucar dues vegades per accelerar l'operació de CVC perquè Messi s'estava posant nerviós".

Assenyala Reverter

Tebas assenyala a Ferran Reverter, el CEO del Barça, com el culpable del no acord de CVC. "El club va estar conforme amb l'acord moltes setmanes i en les últimes 72 hores es va venir tot a baix. Va ser una decisió d'influència de Ferran Reverter sobre Joan Laporta i el seu entorn, i crec que està molt vinculat a l'entorn Superlliga i a l'estratègia que també està seguint el Reial Madrid. Encara que Reverter sigui un gran professional financer del món de la logística, crec que no està preparat per a, en els tres mesos que fa que és CEO del Barça, prengui decisions capitals per al futur econòmic i polític de l'entitat blaugrana".

El màxim dirigent de l'ens ha parlat de Josep Maria Bartomeu i inclús ha parlat de "segrest" de Florentino Pérez al Barça. "Amb Bartomeu hem tingut bona relació i mala relació, fins al punt que el Barça em va denunciar una vegada davant el CSD. I a les assemblees dels últims anys sempre votava en contra, juntament amb el Madrid. Tinc la sensació que al Barça hi ha un segrest psicològic per part de Florentino i del madridisme, com un complex d'inferioritat. Laporta va utilitzar com a argument que el Barça ja es va quedar fora de la Copa d'Europa als cinquanta, i que no volia que tornés a passar el mateix. Això et porta al segrest psicològic que parlava, ja ho vaig viure amb Bartomeu i ho segueixo veient ara amb Laporta".

RDP Joan Laporta estat financer del Barça Carlos Baglietto13

Laporta durant una roda de premsa / Carlos Baglietto

La relació Laporta-Florentino

Tebas ha ampliat la seva explicació i ha recalcat que el dinar del Gamper hi era Florentino. "Florentino és molt intel·ligent i José Ángel Sánchez, el seu director general, és el més empàtic del futbol europeu. I tot aquest glamur i saber fer, davant algú que fa més de deu anys sense estar en el món del futbol... Hem arribat a l'extrem que en un dinar del Trofeu Joan Gamper hi era Florentino! Qui s'ho podia imaginar? No significa que Laporta i Florentino no puguin tenir relació, però el Barça va estar a favor de l'acord CVC just fins que el Reial Madrid va dir que no".

 

Imatge principal: Florentino Pérez durant una presentació / Europa Press