El projecte de LaLiga Impulso, que inclou l'acord amb el fons internacional CVC, ha estat aprovat aquest dijous per 38 vots a favor i 4 en contra (Reial Madrid, Barcelona i Athletic Club de Bilbao i un quart equip, en aquest cas de Segona Divisió, que no ha volgut constar), segons ha informat el president de LaLiga, Javier Tebas, després de l'assemblea general extraordinària.

38 vots a favor; 4 en contra

El fons CVC no negociarà dins del seu 10% amb els drets d'aquells clubs que han votat en contra i aquests no cobraran res dels 2.700 milions d'euros en què s'ha xifrat l'acord. "L'acord és fruit de deu mesos, entremig vivint la Superlliga i altres conflictes que l'han posat en perill", ha dit Tebas, que ha criticat "l'altre model de Lliga que defensen els clubs que han votat en contra".

Joan Laporta Florentí Perez Barca Reial Madrid llotja Alfredo Di Stefano EFE

Laporta i Florentino, compartint llotja durant l'últim Clàssic / EFE

De fet, es va haver de dur a terme una modificació d'última hora, atesa la forta oposició dels grans clubs del futbol espanyol, amb el Barça i Madrid amenaçant de denunciar Tebas i el fons d'inversió, però sembla que també han salvat aquest escull. Finalment, CVC ha acceptat no negociar dins del seu 10% dels drets audiovisuals dels clubs que votessin en contra, a canvi de no donar per perdut l'acord.

En origen, CVC Capital Partners va exigir el suport dels dos grans clubs de LaLiga per tirar endavant l'acord, però s'ha vist obligat a renunciar-hi. A canvi, els quatre clubs que han votat en contra no cobraran res dels 2.700 milions en què s'ha xifrat l'acord, però aquest tampoc no influirà en els seus drets ni en els seus ingressos, ni ara ni en el futur. Així doncs, ni Barça ni Madrid no rebran els 300 milions q què tenien de dret, però aquests queden reservats per si en algun moment canvien d'opinió.

Tebas diu que la negativa de Barça i Madrid és per la Superlliga

Després de tancar l'acord, Javier Tebas, president de LaLiga, ha fet una conferència de premsa on ha assegurat tenir clar el motiu pel qual Barça i Madrid s'han negat a acceptar l'acord. "Els que han estat en contra són els de sempre... Ells volen un altre model de Lliga, però no és el que defensen la majoria. La seva negativa cal llegir-la en clau Superlliga", ha assegurat Tebas.

Pancarta Camp Nou Barça contra Superlliga / Pau del Carrer

Una part de l'afició culer es va mostrar contrària a la Superlliga / Pau de la Calle

A més, segons defensa, l'acord LaLiga Impulso és un salvavides per al futbol espanyol, que permetrà augmentar el nivell mitjà de la competició. Si això passa, els drets televisius també podrien vendre's per més diners i fins i tot els clubs que han votat en contra se'n podrien veure beneficiats. Tebas, a més, critica els dos grans clubs.

"Al Madrid i al Barcelona no els interessa una lliga potenciada, no els interessa que els seus clubs es rearmin i millorin", ha lamentat. L'acord amb CVC impedeix que els clubs que votin a favor competeixin a la Superlliga, i per això, creu Tebas, Barça i Madrid s'hi han negat.

 

Imatge principal: Javier Tebas durant una conferència / Europa Press