El Girona guanya amb suficiència contra el Las Palmas i tanca amb un somriure i 51 punts l’any del seu debut a Primera Divisió (1-2). Christian Stuani, valor diferencial de l’equip, acaba la Lliga amb 21 gols després de sumar un altre doblet.

Un equip desfet

La temporada a Gran Canària ha estat un infern. L’equip ha canviat quatre vegades d’entrenador i ha estat incapaç de sobreviure a l’adeu de Quique Setién, que ha classificat el Betis per l’Europa League. La feina als despatxos ha estat horrorosa. I avui, l’afició ha tornat a queixar-se buidant les graderies.

L’estadi tenia un aspecte fantasmagòric. El partit desprenia un aire de pretemporada, pel clima i la situació dels dos equips. Ningú es jugava res sota un sol de justícia. El Girona només ha tardat cinc minuts en demostrar que es prenia el tràmit seriosament. El gol d’Stuani, després d’una centrada de Portu, reivindicava una societat adormida en les últimes jornades.

La defensa del Las Palmas ja estava de vacances. Els jugadors, desconnectats, corrien per inèrcia i sense convenciment. No hi havia cap intenció de transcendir. Fins que Pere Pons s’ha convertit en el millor aliat canari. Un penal del migcampista del Girona ha provocat l’empat de Jonathan Calleri.

L’1-1 era circumstancial perquè els gironins creaven ocasions de gol sense voler. Una pilotada llarga es convertia en un mal de cap. I amb la pressió, el Las Palmas s’ha acabat disparant al peu. Ximo ha regalat l’1-2 a un Stuani que ha fet el seu enèsim gol a la Lliga amb un xut creuat. Els tres punts, al sac abans del descans.

Emoció artificial

La reacció del Las Palmas era impossible per incapacitat tècnic. L’equip fluixeja en totes les línies i en cada jugada evidencia una falta de qualitat alarmant. El Girona, amb el partit a la mà, no ha trobat la fórmula per fer més gran la ferida.

El mig del camp sempre es precipitava amb passades a l’espai que no arribaven a bon port. Stuani es desesperava per augmentar els seus números, però les seves rematades no trobaven els tres pals.

La poca gent que ha desafiat l’avorriment i no ha abandonat el camp fins l’últim minut ha acomiadat el seu equip amb xiulets. El Las Palmas torna a Segona mentre el Girona posa la cirereta a una temporada impecable amb la sisena victòria a domicili.