L’Espanyol ha complert el tràmit que tenia pendent contra l’Stjarnan islandès (1-3, 1-7 global) i ha passat de ronda a l’Europa League. Després del 4-0 que els pericos van aconseguir a l’RCDE Stadium dijous passat, l’única incògnita era saber com afrontarien els futbolistes blanc-i-blaus la cita contra el conjunt nòrdic.

Els de David Gallego han competit amb serietat però, per desgràcia pels espectadors, també amb molta parsimònia. El rival, certament, no convidava a afrontar el partit de cap altra manera.

Pedrosa es llueix

Si algun dels 375.050 habitants d’Islàndia confiava en una remuntada èpica de l’Stjarnan, les seves il·lusions s'hauran ensorrat ben aviat per culpa d’un gol d’Adrià Pedrosa. El lateral català, avui extrem, ha marcat en el minut 5 després d’una bona jugada personal a la frontal de l’àrea que ha culminat amb la puntera de la bota dreta.

A partir d’aquest moment, l’Espanyol ha decidit convertir el duel en una mena d’entrenament de pretemporada i els islandesos, per part seva, s’han rendit sense oferir oposició. Abans han pogut rebel·lar-se contra el seu destí gràcies a un penal de Javi López -nova actuació més que discreta, la seva- però Halldórsson ha enviat la pilota a Groenlàndia quan l’ha xutat.

Mentiríem si diguéssim que el duel ha estat apassionant. Cap dels dos equips ha regalat quelcom que mereixés ser recordat, i l’àrbitre, conseqüentment, no ha afegit ni un minut al primer temps.

El Panda mulla

Sota el brillant sol islandès i davant d’una graderia entregada al seu equip -eren pocs, però molt entregats- l’Stjarnan ha saltat al terreny de joc disposat a capgirar el marcador. Com si fos una metàfora dels seus hiverns, però, Borja Iglesias ha apagat les llums de l’equip nòrdic en un tres i no res.

El Panda ha marcat en el minut 52 després de rebre una passada de Víctor Sánchez, signant d’aquesta manera el seu tercer gol en aquesta eliminatòria. Qui sap si ha estat l’últim abans de viatjar a un lloc molt més càlid que Islàndia, Sevilla.

Davant d’aquest escenari, Gallego ha donat minuts a Ander Iturraspe i Wu Lei, primer, i a Javi Puado, després. Tots ells han complert, però qui ha rematat l’Stjarnan ha estat el Chucky Ferreyra amb un xut des de la banda dreta de l’àrea. El porter Björnsson, això sí, se l’ha empassat com si fos un entrepà de xai típic de les seves terres.

El duel, però, encara reservava una última sorpresa. Sigurdsson ha marcat amb el cap quan quedaven dos minuts de partit i ha aconseguit donar una alegria a la seva afició. La diana ha estat intranscendent, però aquest humil futbolista sempre podrà dir que va batre un porter de la millor lliga del món.

La segona notícia de la nit, en definitiva, és que l’Espanyol ja sap qui serà el seu rival en la tercera ronda de l’Europa League. El Lucerna suís ha eliminat el KI Klaksvík de les Illes Fèroe i serà el penúltim obstacle dels pericos abans de la fase de grups de la segona màxima competició europea.