Després d'unes últimes hores mogudes a nivell esportiu, Barcelona segueix pensant en gran i ja mira cap al futur amb optimisme. Aquest dimarts es va presentar la Vuelta a Espanya 2023 al Palau de la Música Catalana perquè la ciutat comtal serà l'inici de la primera etapa de la ronda ciclista espanyola i també serà el final de la segona jornada de la 78a edició. Però ara Barcelona vol anar més enllà.

Barcelona s'apropa al Tour de França

David Escudé, el regidor d'esports de Barcelona, va afirmar a ElNacional.cat que properament hi hauria "alguna nova notícia". I precisament una de les grans sorpreses ha arribat el dia després de la presentació de la Vuelta a Espanya: Barcelona contempla que el Tour de França surti des de la capital catalana.

Això mateix és el que s'ha parlat aquest matí a l'Ajuntament de Barcelona. Aprofitant la presència a la ciutat de Christian Prudhomme, el director del Tour de França, per la presentació de la ronda espanyola, s'ha concertat una reunió per aquest matí al consistori català on s'ha posat sobre la taula que Barcelona es converteixi en el Grand Départ del Tour a l'any 2024.

La trobada ha estat amb Jaume Collboni, tinent d'alcalde de Barcelona, David Escudé, Christian ​Proudhomme, Javier Guillén, el director de la Vuelta, i Rubèn Peris, el director de la Volta a Catalunya. Des de l'Ajuntament de Barcelona expliquen que "s'han analitzat opcions amb la voluntat que la propera sortida d'aquesta gran competició ciclista es pugui fer des de Barcelona". I Collboni ha confirmat que "Barcelona pot convertir-se en una de les úniques ciutats del món en acollir els principals esdeveniments esportius mundials: el Mundial de Futbol de 1982, els JJOO del 92 i, ara, la sortida del Tour".

L'estreta relació entre Barcelona i el Tour de França

Recordem que la relació entre Barcelona, el ciclisme i el Tour de França ve de molt lluny. La capital catalana va ser protagonista per primera vegada a la ronda francesa al 1957, en una jornada amb dos sectors, amb el primer finalitzant a Barcelona i el segon sent una contrarellotge per un circuit a Montjuïc. Al 1965 hi tornava a haver una arribada a la ciutat comtal i la sortida al dia següent. Les últimes presències de Barcelona a la ronda francesa van ser al 2009, amb una arribada procedent de Girona i una sortida en direcció a Andorra.

Ara es busca una nova oportunitat i ja s'està negociant perquè es pugui mantenir Barcelona com una ciutat molt relacionada amb el ciclisme i novament en el primer pla de l'aparador de l'esport mundial. Tal com defensa David Escudé, segueixen amb la idea de "reemprendre aquesta tradició d'organitzar grans esdeveniments esportius".