El FC Barcelona continua donant-li voltes a la fórmula d'agilitar les obres de l'Espai Barça. El pla inicial era jugar tots els partits com a local al Camp Nou, el que allargaria molts les tasques, ja que cada dos per tres haurien de sortir les màquines. A més, alguns partits s'haurien de jugar sense públic, com per exemple en el moment en què s'hagi d'instal·lar la coberta.

Estadi Olimpico Montjuic Lluís Companys Barcelona Europa Press

L'Estadi Lluís Companys, una opció del Barça / Europa Press

Jugar a Montjuïc, la primera opció

Tot això va dur Joan Laporta i la seva junta a estudiar altres vies, com el president ja va anunciar durant la campanya electoral, i la més factible era la d'anar a jugar a Montjuïc, el mínim temps possible. De fet, a la primavera es va dur a terme una reunió a l'Ajuntament de Barcelona en la qual el club va demanar formalment al consistori poder utilitzar l'Estadi Lluís Companys.

Com era d'esperar, l'opció d'anar a Montjuïc va generar crítiques, ja que és sens dubte un destorb haver de pujar a la Muntanya Màgica per a cada partit, obligant a la junta directiva del Barça a replantejar-se la idea, encara i recordant que seria molt millor anar el Lluís Companys temporalment que eternitzar les obres.

Pla Espai Barca Joan Laporta Elena Fort Sergi Alcazar

Joan Laporta i Elena Fort, durant la presentació del seu projecte per a l'Espai Barça / Sergi Alcàzar

Sorgeix la idea de jugar al Johan Cruyff

I és llavors, com informa Mundo Deportivo, quan sorgeix el pla C, que no és cap altre que el primer equip del Barça es traslladi a l'Estadi Johan Cruyff, imitant la fórmula utilitzada pel Reial Madrid. A diferència del club blanc, que va aprofitar la falta de públic per la pandèmia per mudar-se a Valdebebas, el Barça pretén augmentar la capacitat del Johan Cruyff el màxim possible.

La idea és afegir unes grades supletòries per augmentar la capacitat de l'Estadi Johan Cruyff, que ara és de 6.000 espectadors, fins als 60.000. Com succeiria tant si se segueix al Camp Nou com si se'n van a Montjuïc, el club hauria de generar una assistència rotativa entre els més dels seus 83.000 socis amb abonament, però continuaria utilitzant instal·lacions de la seva propietat, amb tots els avantatges que això comporta.

A més, el club també contempla que l'accés és molt millor que el del Lluís Companys i que les obres que s'hagin de dur a terme sempre seran en benefici exclusiu del Barça.

En tot cas, mai no es prendrà una decisió definitiva sense passar abans per l'Assemblea, que tindrà l'última paraula.

 

Imatge principal: l'Estadi Johan Cruyff / FC Barcelona