Simone Biles reapareixerà aquest dimarts a la competició dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. L'equip de gimnàstica dels Estats Units ha confirmat que l'esportista estatunidenca participarà a la final olímpica de barra d'equilibris. Una més que il·lusionant notícia per a tots els amants de la cita olímpica.

Retorn de Simone Biles a Tòquio

Una de les grans estrelles d'aquests Jocs Olímpics tornarà a competir. Després de la retirada de Biles de les proves de la setmana passada, a més de la final disputada aquest dilluns, torna l'espectacle al Parc Olímpic. La mateixa Biles va afirmar que "ja no confio tant en mi mateixa", i va al·legar problemes amb la seva "salut mental".

La Federació Nord-americana ha explicat en un comunicat que està "encantada d'anunciar" que dos gimnastes del seu país disputaran la final de barra d'equilibris: "Suni Lee i Simone Biles".

Simone Biles comunicado barras equilibrio Juegos Olimpicos

Biles, una de les grans protagonistes dels Jocs Olímpics de Rio 2016, va aconseguir quatre medalles d'or i una de bronze. Precisament en l'única prova en la qual no es va imposar va ser a barres d'equilibris, a la qual va ser tercera. En la final de fa cinc anys es va veure superada per la neerlandesa Sanne Wevers (or) —també present en la final d'enguany— i per la seva compatriota Laurie Hernandez (plata).

La millor de la fase classificatòria

Recordem que Simone Biles va abandonar dimarts passat la final per equips després d'haver executat amb errades el seu primer exercici de poltre. Aleshores es va retirar de la prova, obligant l'equip dels Estats Units a haver-la de substituir, i va acabar la jornada renunciant a la resta de finals a les quals ja s'havia classificat.

Biles no ha pogut disputar les finals de concurs complet individual —en la qual ja havia obtingut la millor puntuació en la fase classificatòria—, com tampoc al salt femení —també sent la millor en la primera fase—, ni en la final d'exercicis de terra —primera en la classificació per a la final—, ni en barres asimètriques —segona classificada per a la final per darrere de Suni Lee—.

estados unidos gimnasia grace mccallum sunisa lee simone biles jordan chiles tokio 2020 efe

L'equip dels Estats Units, amb Simone Biles, lluint la medalla de plata al concurs complet per equips / EFE

Per tant, havent estat plata en el concurs complet individual, Biles buscarà el seu primer or en l'última prova que queda per disputar-se. En la fase de classificació va aconseguir la tercera millor marca amb 14.066 punts, per darrere de la romanesa Larisa Iordache, segona amb 14.133, i de Suni Lee, primera amb una nota de 14.200.

Aquest dimarts a les 10.50h es disputarà una final de barra d'equilibris que podria ser històrica. Simone Biles torna a competir a Tòquio.

Imatge principal: Simone Biles durant els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 / EFE