La gimnasta Simone Biles ha aconseguit refer-se dels seus problemes psicològics i puja al podi a la final de biga d'equilibri. La nord-americana ha finalitzat en la tercera posició i, per tant, guanya la medalla de bronze. La seva puntuació final ha estat de 14.000.

Simone Biles, una de les grans protagonistes dels Jocs Olímpics, va tornar a competir en la cita nipona. Ho va fer a la final de biga d'equilibri. La gimnasta d'Ohio ha superat els seus problemes psicològics i ha pogut demostrar davant dels seus pocs detractors que és una de les millors esportistes dels últims anys.

Biles ha sigut la tercera en sortir a competir i ha aconseguit fer un exercici més que bo, la gimnasta nord-americana ha estat ovacionada pel públic, format per competidors i entrenadors, que hi havia a les grades del Centre de Gimnàstica d'Ariake. Els jutges han qualificat la seva actuació amb un notable 14.000. En el moment d'acabar es va situar com segona classificada per darrere de la xinesa Tang Xijing que ha marcat un 14.233.

Domini xinès en la gimnàstica

Les grans protagonistes de la final han estat les xineses Guan Chenchen i Tang Xijing. Ambdues han fet uns exercicis sublims, Xijing havia estat al capdavant a tota hora amb una nota de 14.233 i era la gran favorita per emportar-se l'or. Malgrat això Chenchen, d'únicament 16 anys, no s'ha ensorrat malgrat tenir la pressió de sortir l'última i ha fet el millor exercici, que ha estat puntuat amb una nota de 14.663.

Guan Chenchen ha acabat l'exercici amb certa cara de preocupació, la prodigiosa gimnasta d'Hubei no estava contenta amb la seva execució i esperava seriosa la nota dels jutges. Quan ha sabut que havia guanyat l'or ha ensenyat un somriure d'orella a orella. És la seva primera medalla d'or en la seva primera participació en uns Jocs. En els campionats de la Xina es va emportar dos bronzes per equips i un or en biga d'equilibri, la disciplina que l'ha elevat al l'elit mundial.

Biles continua engrandint la seva llegenda

La gimnasta d'Ohio suma la seva segona medalla en aquests Jocs Olímpics i ja en suma set en total. En Riu 2016 en va aconseguir quatre d'or i un bronze. A Tòquio ha continuat augmentant el seu palmarès amb la de plata aconseguida en la categoria per equips i la de bronze aconseguida a la biga d'equilibri.

Biles ha donat una lliçó al món de l'esport, ha donat visibilitat als problemes mentals que poden tenir els esportistes. Hi havia una pressió enorme a les seves espatlles, tots la donaven com la gran favorita abans de començar la competició i va dir prou, posant per davant la seva salut mental a la glòria.

 

Imatge principal. Biles a la final de biga d'equilibri / EFE