Final apoteòsic a Silverstone. Marc Márquez, que ostentava la pole i ha estat el líder de la cursa en tot moment, ha cedit el primer lloc després de ser superat per Àlex Rins en l'última recta del circuit. Espectacular pilotatge del pilot de Suzuki, que no s'ha desenganxat del de Cervera en cap moment i ha aprofitat el moment ideal i decisiu per avançar-lo. El tercer lloc també ha tingut accent català: Maverick Viñales (Yamaha) ha superat el seu company Valentino Rossi i ha aconseguit pujar al podi.

La cursa ha començat de manera molt accidentada, i és que Fabio Quartararo (Yamaha) ha perdut l’equilibri en la primera volta i ha provocat un espectacular caiguda d’Andrea Dovizioso (Ducati), que no ha pogut esquivar la moto del pilot francès i ha acabat a terra. 

L’accident de l’italià, sumat a la segona posició que ha assolit Márquez, deixa el Mundial pràcticament vist per sentència. El de Cervera suma 220 punts, 78 més que Dovizioso, que aquest diumenge s’ha quedat en blanc. Queden 7 curses i encara poden passar moltes coses, però sembla poc probable que Márquez -guanyador de 6 curses aquest curs- afluixi el seu ritme.

Nou triplet català

Márquez sembla imbatible, però el que és innegable és que els catalans Rins i Viñales mai li posen les coses fàcils. El pilot de Suzuki ha perseguit el d'Honda en tot moment i l’ha avançat durant uns segons en la novena i l'última volta, però Márquez ha aconseguit neutralitzar gairebé tots els seus atacs. L'únic en el qual no ha tingut capacitat de resposta ha estat l'últim: en la darrera recta, Rins l'ha superat per 13 mil·lèsimes de segon i ha creuat la meta mirant enrere, conscient que havia superat Márquez en el moment clau.

Maverick, per la seva banda, ha avançat el seu company Valentino Rossi, primer, i després ha intentat aprofitar les constants disputes de Márquez i Rins per assolir el segon lloc. No ho ha aconseguit, però tot i així ha signat un meritori tercer lloc. La seva posició es tradueix en un nou triplet català en un Gran Premi de Moto GP, el segon aquesta temporada des de Xerès. 

Classificació Gran Premi de Gran Bretanya