6 de juny de 2019. Shakira va al jutjat per declarar per un presumpte frau fiscal a Hisenda de 14,5 milions d'euros. La cantant colombiana parla durant 80 minuts, unes declaracions a les quals, en part, ha tingut accés El País i en les quals Shakira declara coses molt interessants. En clau Barça, la més destacada és la que fa referència a la relació entre Pep Guardiola i Piqué. "El Gerard tenia una relació bastant complicada amb el Barça. Amb Guardiola tenia una relació supertensa, de 'te'n vas tu o me'n vaig jo'. Era una situació que el feia patir moltíssim", relata.

Cal recordar que a començaments del 2012, poc abans que Guardiola decidís prendre's un any sabàtic a Nova York, es va dir, i molt, que hi havia un enfrontament amb alguns jugadors, entre ells Piqué, que no estava centrat en el futbol, motiu pel qual l'entrenador va arribar a afirmar aquella famosa frase de "prendre'm mal". Sobre això, Shakira també explica que Gerard Piqué va valorar anar-se'n del Barça, equip amb el qual ja ho havia guanyat tot, i va posar a sobre de la taula tornar al Manchester United. Tot es va calmar amb l'arribada de Luis Enrique, que li va posar les piles per recuperar la millor versió del central.

Gerard Piqué Pep Guardiola GTRES
Gerard Piqué i Pep Guardiola, en la seva etapa conjunta al Barça / Foto: GTRES

Shakira s'excusa en la seva vida nòmada

Els dubtes de Piqué sobre si seguir o no al Barça són una de les explicacions que dona Shakira per justificar les seves decisions fiscals. "Jo compro cases en llocs i això per a mi no suposa un compromís. Tinc cases a l'Uruguai, Nova York, Miami, Barranquilla, Nassau, Barcelona... M'agraden perquè és la forma més còmoda de fer restada, quan m'allotjo prefereixo estar a una casa. Fins i tot durant les gires llogo cases, és més còmode i privat", afirma la cantant. A més, no hi havia res que assegurés que ambdues estrelles consolidessin la relació. "El 2011, quan començo a sortir amb ell, gairebé no ens vèiem. [Ell] té 23 anys, 10 anys més petit que jo. Futbolista, guaperes, amb fama de playboy... Era un loquito en aquella època. Ara mateix és un tipazo, però llavors era un loquito i no tenia garantia que les coses tirarien endavant o que formaríem una família".

De fet, la cantant reafirma que no va ser fins al 2015, quan el seu segon fill, Milan, estava en camí, quan decideix assentar-se definitivament a Espanya, que Barcelona fos la seva residència habitual. "Escolaritzem Milan i les coses canvien. En aquest moment som una família consolidada, encara que mai no serem una parella completament convencional".

Gerard Piqué concert Shakira 2011, EP
Gerard Piqué i Shakira, en un concert de la colombiana el 2011 / Foto: Europa Press

Les Bahames, la coartada de Shakira

La Fiscalia esgrimeix que ja el 2011, poc després que Piqué i Shakira es van conèixer al Mundial de Sud-àfrica d'un any abans, la cantant tenia el centre de gravetat a Espanya, per la qual cosa havia de pagar els seus impostos al país, un fet que la cantant nega. "Era una nòmada, una persona sense arrels ni estabilitat. He viatjat a un ritme tan intens que he arribat a ser a tres països un mateix dia. És un dels preus més alts que he hagut de pagar per la meva carrera".

La coartada que intenta fer servir Shakira és el permís de residència permanent que té a les Bahames. "Em vaig enamorar de l'illa i m'hi vaig quedar. Em donava una privacitat que no trobava a cap altre país i tenia l'avantatge de ser a 20 minuts dels Estats Units", explica la cantant, que s'excusa de nou en Piqué per justificar els pocs viatges que va fer a l'illa després de conèixer-se, ja que a les Bahames continuava residint De la Rúa, l'exparella de la colombiana. "No anava a les Bahames per apaivagar la gelosia de Gerard, que era natural perquè no teníem una relació consolidada, hi havia molta inseguretat per ambdues parts i les ferides amb la meva anterior parella estaven obertes".