El Barça cau a la Copa del Rei (2-0), però ha de donar gràcies que l'eliminatòria de semifinals tindrà partit de tornada al Camp Nou. A Sevilla l'equip blaugrana no ha aparegut, s'ha descomposat, i ha tornat a demostrar les seves mancances tant ofensives com, sobretot, defensives.

Un Barça amb por i sense control

No hi ha manera que el Barça faci por. Ni amb el seu equip més titular ha intimidat el Sevilla. Els andalusos, candidats a lluitar pel títol de Lliga i ja consolidats com un dels grans d'Europa, han plantat cara a l'Estadi Ramón Sánchez-Pizjuán.

Però el problema d'aquest Barça, a banda del joc, són les lesions. Si del mig del camp cap endavant l'equip era el que haurà de lluitar per la Champions contra el PSG, en defensa és un autèntic poema. Salvant Jordi Alba i Ter Stegen, Junior ha fet de lateral dret i Umtiti i Mingueza de centrals.

Kounde Sevilla Umtiti Barca Copa EFE

Umtiti perdent la posició amb Koundé / EFE

I aquest Barça reserva al darrere ha resistit el que ha pogut. Tot i que els blaugrana han començat amb la pilota i proposant el partit que més els convenia, quan han passat els minuts s'ha confirmat que el Sevilla es convertia en el dominador dels tempos. Contracops, discutint-li la possessió al Barça, i finalment fent mal.

Una clara ocasió de Messi per al Barça i poc més en la primera meitat. Al Sevilla, un primer avís de Koundé que, a la segona ja no ha perdonat. El central francès del conjunt andalús ha obert el marcador al minut 24 després de creuar-se tot el camp com si passegés per davant de la Giralda. Umtiti, retratat.

I amb el gol, el domini ha passat a ser del Sevilla. Les ocasions, també. I el Barça s'ha empetitit, s'ha refugiat al voltant de la seva àrea, i resava per arribar al descans sense prendre més mal.

Koundé Sevilla EFE

Koundé celebrant el seu gol contra el Barça / EFE

Rakitic trastoca el Barça

Però a la segona part el Barça ha canviat de cara i el Sevilla ha començat a patir per primera vegada en el partit. El duel s'ha trencat perquè els blaugrana atacaven i els andalusos han acceptat córrer.

Partit mogut i el Barça ho ha aprofitat. Messi amb espais ha posat a prova Bono i Dembélé ha estat a punt de fer un gol olímpic. Però als blaugrana els ha costat molt arribar a tenir ocasions clares davant de la porteria rival.

Un possible penal sobre Jordi Alba que no ha estat xiulat, les curses de Dembélé i la creativitat de Messi. Ni Griezmann ni Pedri han aparegut en aquest partit. I mentrestant Koeman no feia canvis.

barça sevilla messi 2 EFE

Messi rematant una pilota / EFE

I després ha arribat la sentència del Sevilla a falta de cinc minuts per al final. Rakitic ha rebut a l'espai gràcies a un altre favor d'Umtiti, que ha trencat el fora de joc (i després ha caigut a terra), i l'exblaugrana s'ha plantat davant de Ter Stegen i l'ha batut.

Si un 1-0 en contra encara era remuntable, el 2-0 definitiu és més complicat. El Barça ha vist com aquesta vegada no han anat a l'una i s'han descomposat. D'aquí tres setmanes al Camp Nou, el Barça s'haurà de tornar a aferrar a l'esperit de les remuntades per arribar a la final de la Copa del Rei.

Imatge principal: Messi amb la mà a la cara / EFE