Set persones han estat imputades aquest dijous per un presumpte "homicidi simple amb dol eventual" de Diego Armando Maradona. Així ho asseguren diverses fonts argentines. Els investigats, tots de l'àmbit sanitari, no podran sortir de l'Argentina fins que acabin les indagacions dels fiscals.

Concretament, es tracta dels infermers Ricardo Omar Almirón i Dahiana Gisela Madrid; el coordinador dels infermers, Mariano Perroni; la metgessa que coordinava la internació domiciliària de l'exfutbolista, Nancy Forlini; el psicòleg Carlos Ángel Díaz; la psiquiatra Agustina Cosachov; i el neurocirurgià Leopoldo Luque, assenyalat com el metge de capçalera de Maradona.

Leopoldo Luque Diego Armando Maradona metge operacio @doctor.luque

Leopoldo Luque, metge personal de Maradona, entre els imputats / @doctor.luque

Unes pràctiques mèdiques "inadequades, deficients i temeràries"

Segons les mateixes fonts, els set imputats s'enfronten a una dura pena que podria arribar als 25 anys de presó, i això que els fiscals han acabat desestimant l'opció d'acusar-los d'un presumpte homicidi culpós. Finalment, els investigadors veuen més indicis d'un presumpte homicidi amb dol eventual, delicte pel qual es preveuen penes de 8 a 25 anys de presó, després de rebre a inicis d'aquest mes l'informe de la junta mèdica on onze pèrits van avaluar les circumstàncies de la mort de Maradona.

De l'informe, el contingut del qual va ser difós per mitjans locals, es conclou que l'acompliment de l'equip de salut que assistia Maradona va ser "inadequat, deficient i temerari" i el van abandonar "a la sort de l'estat de salut del pacient".

Maradona Crónica TV

Maradona, pocs dies abans de morir / Crónica TV

Maradona va morir 2 setmanes després de rebre l'alta mèdica

Maradona va morir segons l'autòpsia com a conseqüència d'un "edema agut de pulmó secundari a una insuficiència cardíaca crònica reaguditzada", a més d'apreciar una "miocardiopatia dilatada" al seu cor.

L'astre argentí, de 60 anys va ingressar en una clínica el 2 de novembre per un quadre d'anèmia i deshidratació i un dia després va ser traslladat a un sanatori de la localitat de Buenos Aires d'Olivos, on poc després d'arribar va ser operat per un hematoma subdural al cap. L'11 de novembre va rebre l'alta mèdica i es va traslladar a una casa. Dues setmanes després, el dia 25, va morir.

 

Imatge principal: Diego Armando Maradona va morir el mes passat de novembre / EFE