Un autèntic escàndol. Leopoldo Luque, metge de Diego Armando Maradona, va falsificar la firma de l'astre argentí el passat 1 de setembre per demanar la seva història mèdica a la clínica en la qual estava sent tractat. Així ho ha revelat la investigació que ha de determinar si va haver-hi qualsevol mena de negligència durant el tractament a Maradona.

"La conclusió dels perits cal·lígrafs és concloent i diu que les firmes no van ser realitzades per Maradona, sinó que van ser falsificades", han assegurat fonts de la investigació a l'agència EFE.

Maradona mural Argentina mor Europa Press

Un mural de Maradona / Europa Press

Maradona va perdre la vida el passat 25 de novembre després d'una aturada cardiorespiratòria. La Justícia està investigant si va haver-hi un homicidi culpós per part dels responsables mèdics.

No hi ha detinguts

De moment, la causa no té acusats formals ni detinguts, però sí que s'han realitzat diversos registres i confiscacions principalment en propietats de Luque, que va participar en la seva intervenció per un hematoma cerebral a principis de novembre, i de la seva psiquiatra, Agustina Cosachov.

Es van confiscar tres documents de Luque que han estat objecte de perícia i dues d'aquestes fulles tenen un mateix text, en què Maradona sol·licita formalment a la Clínica Olivos, que entreguin a Luque, "el seu metge personal", una còpia de la seva història clínica.

Diego Armando Maradona Mundial 1986 campio mon Europa Press

Maradona amb la Copa del Món / Europa Press

"A una n'hi ha una única firma, que és la que suposo entenc aquesta persona que li hauria quedat bé, i a l'altra és el mateix escrit amb el mateix contingut amb 10 o 12 proves de firmes", han explicat fonts de la investigació. A més, la tercera fulla confiscada és una firma de Maradona escanejada presumptament d'algun document original, acompanyada de proves de firmes al voltant.

Per tant, es determina la falsedat de la firma d'aquest document que va ser enviat digitalitzat a la clínica i Luque va poder obtenir l'historial clínic de Maradona. El neurocirurgià podria ser imputat per utilitzar un document privat adulterat, considerat delicte a l'Argentina.

"Cal analitzar-lo, però podria implicar una imputació per a Luque perquè (el marc legal) diu que qui utilitza el document no necessàriament ha de ser l'autor de la falsedat, amb la qual cosa és independent qui l'hagi falsificat. Si bé hi ha sospites que, com la tenia Luque, la podria haver falsificat Luque, el que tenim acreditat és que Luque la va utilitzar per retirar la història clínica", han detallat.

 

Imatge principal: Maradona i Leopoldo Luque / @doctor.luque