Sergio Ramos torna a casa. Després de formar-se a les categories inferiors del Sevilla, triomfar al Reial Madrid i passar pel PSG sense pena ni glòria, el central torna al club de la seva infància per, com assegura ell mateix, saldar "un deute amb el meu avi, amb el meu pare, amb el sevillisme i amb Antonio Puerta", va declarar després que es fes públic el seu fitxatge pel club andalús. No obstant això, hi ha un detall que s'ha fet públic recentment i que sorprèn gratament: el baix sou que cobrarà. 

Sergio Ramos torna a casa per la porta gran

El Sánchez-Pizjuán va donar una càlida benvinguda a Sergio Ramos en una presentació en què més de 22.000 persones van omplir les grades de l'estadi de la capital andalusa. El futbolista de Camas es va mostrar visiblement emocionat en tornar al club on es va formar i on va militar fins als 19 anys. Tot i la polèmica que representa el seu retorn per culpa dels conflictes que ha viscut amb els Biris Norte, un grup d'ultres del Sevilla amb qui va tenir problemes mentre jugava al Reial Madrid, l'acollida de l'afició general ha estat molt afectuosa.

Sergio Ramos presentación Sevilla emocionado / Foto: EFE
Sergio Ramos emocionat durant la seva presentació amb el Sevilla / Foto: EFE

El central sevillà no podia ni tan sols articular paraula davant l'afició que es va congregar al temple sevillista per donar-li la benvinguda. "Sempre he dit que abans de morir-me m'agradaria guanyar un títol amb el meu equip de l'ànima. Tant de bo puguem assolir els objectius de l'equip, que segur que seria una cosa inoblidable", va assegurar entre llàgrimes. Acompanyat de la seva dona i els seus quatre fills, Ramos va iniciar una nova etapa en què destaca un petit detall que crida l'atenció: l'humil sou que cobrarà a les files del Sevilla. 

Sergio Ramos, una de les fitxes més baixes de Primera

Podria ser un detall insignificant, però és la dada que evidencia que, realment, Sergio Ramos ha tornat al Sevilla per amor al club. Després de marxar del PSG, el central andalús tenia sobre la taula una oferta de l'Aràbia Saudita que rondava els 20 milions d'euros per tres anys de contracte. Ramos, però, ha refusat aquesta milionada i ha decidit fitxar pel club de la seva infància per un sou pràcticament simbòlic, de manera que es converteix en una de les fitxes més baixes de la Primera Divisió espanyola. 

Sergio Ramos ha signat amb el Sevilla un contracte d'un únic any en què cobrarà un milió d'euros, una xifra totalment simbòlica al futbol actual. Sense anar més enllà, si ho comparem amb el seu antic equip, el Reial Madrid, fins i tot Andriy Lunin, el porter suplent, cobra més: 1,4 milions. Només Reinier, jugador blanc cedit al Frosinone, equip acabat d'ascendir a la Serie A, té una fitxa més baixa que ell. Per una vegada, el cor ha pesat més que la cartera.