Després de la bogeria viscuda en l'etapa d'ahir, que va situar iguita i Carapaz com els dos destinats a lluitar pel trofeu, va ser finalment Sergio Higuita qui ha fet valer el lideratge aconseguit ahir per mantenir a ratlla Richard Carapaz, que ho ha intentat atacant en l'última de les sis pujades al Castell de Montjuïc però no li ha pogut treure el mallot de flamant guanyador de la Volta a Catalunya.

Higuita ha pogut mantenir la renda aconseguida ahir

Amb aquest triomf, el colombià ha sumat el seu primer títol en un World Tour als 24 anys, una cosa que ha explicat al cap de pocs minuts de proclamar-se campió que és "una cosa molt especial" per a ell. Han completat el podi el mateix Carapaz, que ha intentat sense èxit sortir victoriós i Joao Almeida, que ha mantingut la tercera posició que amenaçava Nairo Quintana.

L'etapa d'ahir va desfermar la bogeria més absoluta. L'equatorià Richard Carapaz i el colombià Sergio Higuita es van escapar a 133 km de la meta a Cambrils, i no només van aguantar fins al final, sinó que van protagonitzar un sprint antològic que va deixar nou líder de la Volta. Carapaz va guanyar l'etapa però va ser Higuita qui arribava a l'etapa d'avui, l'última, amb el mallot blanc amb franges verdes de líder.

Ho feia amb 16 segons de marge sobre Carapaz, 52 sobre Joao Almeida, que era líder fins divendres, i 53 sobre Nairo Quintana. En l'etapa final estava tot per decidir, i l'expectació era màxima, així ho ha demostrat la gran afluència de públic, sobretot a Barcelona, on començava i acabava, amb les sis pujades més que exigents al castell de Montjuïc per tancar una Volta magnífica en la seva edició número 101.

Una Volta a l'alçada de les expectatives

L'equip BORA ha defensat aferrissadament els 16 segons que tenia de marge el seu ciclista, Higuita, per poder pujar a dalt de tot del podi. D'altra banda, encara que els titulars d'avui se'ls emporta amb tot mereixement el colombià, el vencedor de l'última etapa ha estat l'italià Andrea Bagioli.

A més d'Higuita, guanyador absolut i també de la classificació dels joves i de la muntanya, altres dels triomfadors de la Volta han estat l'australià Kaden Groaves, que s'ha emportat el mallot de la regularitat, i Kiko Galván, que s'ha enfundat el mallot de la Senyera com a millor ciclista dels set catalans d'aquesta edició.

La Volta no ha defraudat i ha deixat molts moments èpics. Malgrat l'ensurt que va donar Sonny Colbrelli el primer dia en desplomar-se després de traspassar la línia de meta, a l'asfalt l'espectacle ha anat per barris, o per continents. El triple triomf australià en les tres primeres etapes va donar pas al binomi Quintana-Almeida, que van ser superats per la valentia d'Higuita i Carapaz, que han desfermat l'eufòria de la parròquia equatoriana i colombiana de Barcelona, que han omplert de somriures el podi instal·lat a Montjuïc.

 

Imatge principal: Sergio Higuita, amb el mallot de guanyador de la Volta / @BORAhansgrohe