La Volta a Catalunya ha donat per inaugurada avui la seva edició número 101 amb dos noms propis. Primer de tot, l'australià Michael Matthews, que ha estat el primer en creuar la línia de meta a Sant Feliu de Guíxols després dels 171km que ha durat la primera etapa.

Sonny Corbelli s'ha desplomat després de l'etapa

I el segon nom propi ha estat el de Sonny Corbelli. L'italià ha perseguit Matthews fins al final, però a l'esprint no ha pogut i ha acabat segon, quatre segons per darrere de l'oceànic. No obstant, lamentablement, el ciclista de l'equip Bahrain Victorious ha donat un gran ensurt al desplomar-se i perdre el coneixement pocs minuts després d'acabar l'etapa.

Els serveis mèdics de l'organització han acudit ràpid cap a la seva posició per practicar-li un massatge cardíac per tal de reanimar-lo. Ho han aconseguit i, un cop ha recuperat el coneixement, ha estat traslladat a l'Hospital Universitari de Girona, segons explica el comunicat del seu equip, que agraeixen la ràpida intervenció mèdica per salvar-li la vida.

El ciclista, de 31 anys, arribava a la Volta arrossegant una forta bronquitis, i per aquest motiu, precisament, es va donar de baixa de la Clásica de la Milán-Sanremo que va disputar-se el passat dissabte. També va decidir no participar a la París-Niça, una setmana abans que la prova italiana. 

La Volta seguirà sense el guanyador de la Paris-Roubaix

Colbrelli i el seu equip van decidir que estava preparat per competir a la Volta a Catalunya, però el seu cor ha dit prou. Tot i haver-lo pogut estabilitzar, a l'hospital se'l sotmetrà a proves per determinar l'abast dels seus problemes cardíacs, que podrien posar en risc la seva carrera.

Sense Colbrelli, la Volta viurà demà la seva segona etapa, amb començament a L'Escala i final d'etapa a Perpinyà, a la Catalunya Nord, en una etapa plana de 202,5 km que segur que tindrà un record per l'italià. Esportivament, és una pèrdua important perquè durant el final de la temporada passada va demostrar tot el seu nivell amb victòries de tant caixet com la París-Roubaix.

De ben segur que li serà difícil no poder competir en aquests dies, però ara Colbrelli té una muntanya molt més important que escalar per poder estar bé de salut i fer que el viscut el dia 21 de març al Baix Empordá sigui només un malson que recordar amb els anys.

 

Imatge principal: Sonny Colbrelli sent atès pels serveis mèdics / EFE