Sense cap mena de dubte està sent la Volta a Catalunya de les sorpreses. Està passant de tot i més. I en la jornada més llarga de l'edició 101, de 206 quilòmetres entre la Pobla de Segur i Vilanova i la Geltrú, hi ha hagut guanyador inèdit, Ethan Vernon, i nou líder, João Almeida.

João Almeida sorprèn Nairo Quintana

Era una etapa plana, ideal per als velocistes, i on no s'esperaven sorpreses a la classificació general. A banda dels clàssics intents d'escapada, no hi ha hagut cap opció des de la fuga. La clau estava posada en els dos esprints intermedis a la Bisbal del Penedès i al Pantà de Foix. Allà s'havia de protegir l'equip Arkea de Nairo Quintana, que vestia el mallot de líder, perquè sabien que l'UAE de João Almeida buscaria els segons de bonificació per trencar l'empat al capdamunt de la classificació general i convertir-se en líder.

I així ha estat, perquè al Pantà de Foix, quan semblava que Almeida s'havia quedat al mig del gran grup i sense possibilitats de lluitar pels segons de bonificació, finalment ha aparegut per sorprendre'ls a tots. El ciclista portuguès ha quedat tercer i ha rebut un segon de descompte.

A la meta qui ha guanyat ha estat el britànic Ethan Vernon, del Quick-Step, que aconsegueix la seva primera victòria professional amb només 21 anys. Però la notícia era que Almeida, que ha evitat la caiguda del belga Ilan Van Wilder als últims quilòmetres, ha acabat creuant la meta com a nou líder de la Volta a Catalunya pel segon guanyat a Nairo Quintana.

L'etapa d'aquest dissabte, la penúltima, serà una jornada trencacames de mitja muntanya, de 168,5 quilòmetres, amb inici a Salou i final a Cambrils. No es descarta que també hi pugui haver alguna sorpresa.

Etapa 5: La Pobla de Segur-Vilanova i la Geltrú

  Nom Equip Temps
1 Ethan Vernon  Quick-Step 5h21'17"
2 Phil Bauhaus  Bahrain m.t.
3 Dorian Gordon  AG2R m.t.
4 Guillaume Boivin  Israel m.t.
5 Kaden Groves  Bike-Exchange m.t.

 

General de la Volta a Catalunya

  Nom Equip Temps
1 João Almeida  UAE 22h26'09"
2 Nairo Quintana  Arkea +1"
3 Sergio Higuita  Bora +7"
4 Juan Ayuso  UAE +18"
5 Wouter Poels  Bahrain m.t.

 

Imatge principal: Els ciclistes corrent la Volta a Catalunya / EFE