El futur de Sergio Busquets pot estar lluny del FC Barcelona. Es fa difícil d'imaginar al migcampista de Badia del Vallés amb una altra samarreta que no sigui la blaugrana, però el Manchester City està disposat a posar-li una oferta irrefusable sobre la taula per aconseguir-ho.

Busquets, el segon que més cobra

Segons va explicar el periodista Lluís Canut en el programa Onze, d'Esport3, el primer capità del Barça és el segon que més li costa al club, ja que el seu sou ascendeix a 23 milions d'euros bruts, malgrat el diferiment salarial que va acordar al principi de temporada. Sempre segons l'esmentat periodista, Gerard Piqué encapçala aquesta llista amb 28 milions, Busquets és segon i després d'ell, un altre capità, Jordi Alba, que arriba fins als 20, igual que Umtiti i quatre més que Coutinho, que tanca el top 5.

Barça Busquets EFE

Sergio Busquets, en el partit contra el Celta, on va marcar en aquesta jugada / EFE

El Barça valora moltíssim la figura del seu capità, tant dins del camp com fora. A la gespa, continua donant un nivell molt alt i per a Xavi és intocable, i continua sense haver-hi un relleu de garanties, i fora d'ell, continua exercint d'una de les figures veteranes i amb una veu respectada en un vestidor tan jove com el del primer equip del Barça, amb tot el que això comporta.

Si se'n va, serà pel bé del Barça

Però Sergio sap la situació econòmica de l'entitat, i que el seu sou suposa una part important de la massa salarial. És conscient que el Barça no pot oferir-li un contracte ni semblant al que té ara, i tenint en compte que acaba la seva vinculació contractual amb el club la pròxima temporada, està considerant totes les opcions. I una d'elles és acceptar la proposta de Pep Guardiola i el Manchester City.

Pep Guardiola senalando EFE

Guardiola vol tornar a entrenar Busquets / EFE

Per molt que faci mal a totes les parts implicades, si Joan Laporta considera que pel bé del club cal deixar anar a un altre emblema, el millor pivot de la història del Barça ho acceptarà, per molt greu que li sàpiga. El club alleugeriria massa salarial, i podria continuar amb la reconstrucció que ha iniciat aquesta temporada i que vol culminar de la mà de Xavi a la banqueta i amb els Gavi, Nico, Pedri, Ansu Fati o Ferran Torres al terreny de joc.

El City li ofereix una jubilació daurada

Mentre que Busquets viuria una nova experiència, competint en una lliga tan atractiva com és la Premier i sota les ordres de Pep Guardiola, que podria treure el seu millor futbol en els anys finals de la seva carrera. A més, el City Football Group li ofereix la possibilitat de, una vegada deixés Manchester, poder tenir una jubilació daurada a la MLS amb el New York City.

sergio busquets fc barcelona europa press

Sergio Busquets, amb el braçalet de capità al seu braç esquerre / Europa Press

De moment, continuen sent rumors, encara que amb fonament, perquè ja fa mesos que es ve dient que els contactes entre el jugador i el City existeixen, però si el Barça aconsegueix fer encaixar totes les peces del puzle sense haver de deixar anar al seu capità, no ho farà. Convertir-se en un one club man i retirar-se al Barça després de tota una vida defensant els mateixos colors seria un fermall d'or, però en el futbol tot pot passar, i si entren el joc els diners, encara més.