Després de dies de negociacions, el primer capità del FC Barcelona, Sergio Busquets, ha arribat a un acord amb el club blaugrana per ajudar-lo econòmicament acceptant una rebaixa salarial, com en el seu dia ja fessin Gerard Piqué i Jordi Alba. "Les accions de Sergio i Alba han consistit en adequacions salarials dels seus contractes, que inclouen rebaixa del sou d'aquesta temporada i diferiment de pagaments per a la resta d'anys", ha anunciat el Barça.

El Barça ha de baixar la seva massa salarial, i amb jugadors que no entren en els plans de Koeman, com Umtiti o Pjanic, negant-se a sortir, és molt necessari que la resta d'integrants de la plantilla acceptin cobrar menys o, com a mínim, cobrar part del seu salari d'aquí a un temps.

roberto busquets piqui alba capitans barça FCB

Els 4 capitans del FC Barcelona d'aquesta temporada / FCB

Busquets segueix els passos de Piqué i Jordi Alba

Conscient que els jugadors amb més pes al vestidor han de ser els primers que ajudin el Barça en un moment tan crític, Sergio Busquets ha acceptat la proposta del club blaugrana de renunciar a un 25% de la seva fitxa, una rebaixa que es duria a terme mitjançant la renúncia a uns variables molt fàcils de complir.

El primer capità del Barça, a més, també ha acceptat diferir un 60% del seu salari per a més endavant, la qual cosa dona un enorme marge de maniobra al club a curt termini.

Es compleix d'aquesta manera la predicció de Piqué, que després de rebaixar-se el salari va anunciar que els altres capitans no tardarien el mateix pas.

Sergio Busquets Gerard Pique Barca EFE

Sergio Busquets i Gerard Piqué / EFE

Sergi Roberto, reticent a renovar a la baixa

Amb les rebaixes salarias de Piqué, Jordi Alba i Sergio Busquets, la pilota passa ara a peus de Sergi Roberto, l'últim dels 4 capitans del primer equip que s'ha de rebaixar el salari. En el cas del jugador de Reus, el seu gest ha d'arribar mitjançant la renovació, ja que acaba contracte el pròxim 30 de juny.

Sergi Roberto samarreta Barca escut FC Barcelona

Sergi Roberto no està satisfet amb l'oferta de renovació que li ha ofert el Barça / FCB

L'oferta del Barça suposa una rebaixa del 40%, una xifra que Sergi Roberto no accepta, ja que considera que té millors ofertes, a més de poder anar-se'n a cost zero el pròxim estiu, i que mereixeria un millor salari. El lateral dret, a més, no el convenç que el FC Barcelona només li ofereixi 2 anys de contracte. El club blaugrana, tanmateix, vol imposar una nova política de contractes curts, per la qual cosa no es pensa moure d'allà.

Després d'un inici d'estiu en què es va arribar a assegurar que el Barça tenia pensat traspassar a Sergi Roberto, la idea de Koeman de retornar al de Reus al centre del camp va convèncer al club a renovar el jugador, sempre que sigui amb una rebaixa important.

La pilota, doncs, està a la teulada de Sergi Roberto, que haurà de moure fitxa més aviat que tard.

 

Imatge principal: Sergio Busquets, després de la consecució de la Copa del Rei de la temporada passada / EFE