Sergio Busquets està meditant fer un gir radical a la seva carrera esportiva. Feia temps que el migcampista de Badia del Vallès havia decidit retirar-se en el Barça, ser un one club man a l'equip del qual és ja primer capità. Ara, però, la seva situació ha fet un tomb, fins al punt que Busquets està meditant seriosament anar-se'n del Camp Nou el pròxim estiu, per retrobar-se amb l'entrenador que li va donar la seva primera oportunitat, Pep Guardiola.

Sergio Busquets Gerard Pique Barca Cadiz EFE

Sergio Busquets, protestant l'àrbitre / EFE

Perjudicat per Koeman

Tot es va començar a torçar amb del coronavirus i amb l'arribada de Ronald Koeman. La pandèmia va obligar a Busquets a baixar el salari, després d'anys considerant que cobrava menys del que mereixia. I Koeman va perjudicar el jugador amb els seus plantejaments, ja que el neerlandès protegeix menys la zona del pivot defensiu, fent que el jugador surti massa vegades a la foto. I el centrecampista ho va demostrar durant l'Eurocopa, en la qual de la mà de Luis Enrique i en un equip més centrat a enfortir el toc, les línies juntes i el centre del camp, va portar a col·lació de nou la millor versió de Busquets.

A tot va seguir la continuïtat inesperada de Koeman, la sortida de Messi, que redueix molt el nivell competitiu de l'equip i els rumors, falsos, sobre que Busquets, juntament amb Jordi Alba, no volia abaixar el salari, una notícia que no va agradar al jugador, que es va veure sense merèixer-ho en el focus de la crítica.

busquets i alba

Busquets va firmar una gran Eurocopa / EFE

Busquets, fart de filtracions

I ara només faltava la nova filtració, les bonificacions, escandaloses, que cobren 2 jugadors importants de la plantilla. La notícia, publicada en primícia per RAC-1, ha provat molt malament a Busquets, sobretot perquè s'han disparat els rumors que un dels futbolistes és ell.

Per tot això, Sergio Busquets s'està plantejant baixar del vaixell del Barça i provar sort lluny del Camp Nou, per tancar la seva carrera als Estats Units.

Ronald Koeman Barca enfadat EFE

Ronald Koeman, entrenador del Barça / EFE

Guardiola l'acolliria amb els braços oberts

Sergio Busquets té molt clar que si surt ha de ser per anar a algun equip en el qual conegui a l'entrenador. El seu estil de joc no encaixa en equips massa físics que apostin per anades i tornades. I clar, el conjunt que millor encaixa en el seu futbol és el Manchester City de Pep Guardiola, un entrenador que fa anys que busca el seu nou Busquets. En a Bayern ho va intentar amb Javi Martínez i en el City amb Rodri, però cap dels 2 no va arribar a apropar-se al 5 blaugrana.

El City estaria encantat en fitxar a Busquets, sempre que fos de forma amistosa, i podria oferir-lo al jugador un contracte de 2 +2, amb els 2 primers anys jugant a Manchester i els altres 2 als Estats Units, en el New York City FC.

 

Imatge principal: Pep Guardiola, entrenador del Manchester City / EFE