La selecció espanyola femenina ha aconseguit aquest divendres una històrica victòria contra els Països Baixos, a la qual ha superat per 3-0 a l'Estadi de La Cartuja de Sevilla. L'equip de Montse Tomé no només ha aconseguit un bitllet per a la final de la Nations League de dimecres vinent, en la qual s'enfrontarà a França, sinó que també ha obtingut la classificació per als Jocs Olímpics de París el 2024, els primers de la seva història, on serà un dels grans favorits per aconseguir medalla, després de guanyar l'últim Mundial, disputat l'estiu passat a Austràlia i Nova Zelanda.

Montse Tomé ha apostat per un onze de gala, tenint en compte que Alèxia Putellas finalment no ha pogut entrar q la convocatòria, amb Cata Coll a la porteria; Olga Carmona i Ona Batlle en els laterals i Laia Codina i Irene Paredes en l'eix defensiu. El centre del camp l'han format Laia Aleixandri, per davant de les centrals, i Aitana Bonmatí i Jenni Hermoso als interiors; mentre que el trident ofensiu l'han format Athenea del Castillo, Mariona Caldentey i Salma Paralluelo. En total, doncs, han estat titulars 6 futbolistes del Barça.

Jenni Hermoso i Aitana fan justícia

Com s'esperava, Espanya ha sortit amb intensitat i ràpidament ha aconseguit la pilota, contra uns Països Baixos molt defensiu, amb una línia de 5 i una altra 4 de molt juntes, amb Beerensteyn més despenjada, esperant qualsevol recuperació per sortir a l'espai. La primera ocasió del partit, de fet, ha sortit per a les neerlandeses, en un centre al segon pal que Esmee Brugts no ha arribat a rematar per poc (5). La rèplica d'Espanya ha estat una ocasió molt més clara, una passada a l'espai de Mariona que ha deixat sola a Salma Paralluelo, que ha rematat fora, per molt poc (7'). I la davantera blaugrana l'ha tornat a tenir només dos minuts després, en una pèrdua dels Països Baixos, però Paralluelo ha tornat a disparar fora.

La davantera aragonesa, de fet, ha estat negada de cara al gol, ja que ha tingut dues ocasions més. En el minut 21, ho ha intentat amb un xut des de fora de l'àrea que ha aturat Van Domselaar. I més clara ha estat la següent, quan Salma s'ha quedat sola davant de la portera, però ha tornat a fallar. Finalment, Espanya ha aconseguit el premi a la seva superioritat, en una acció individual espectacular de Jenni Hermoso, que després d'anar-se'n d'una rival ha disparat creuat, al fons de les xarxes (40'). I just abans del descans ha arribat el segon, en un centre des de la banda esquerra de Mariona que Aitana ha rematat al primer toc.

Impotència neerlandesa i sentència

Després del descans, Països Baixos ha sortit a per a totes, a buscar la remuntada. Les neerlandeses han aconseguit la pilota, mentre Espanya, ben posicionada, esperava pacient algun contraatac. En el minut 58 ha arribat el primer, amb Salma Paralluelo com a protagonista, encara que el seu xut ha estat molt centrat. La primera gran ocasió dels Països Baixos no ha arribat fins al minut 60, en una rematada de cap de Martens que ha sortit fora, per poc.

Malgrat baixar el ritme, Espanya no ha patit contra uns Països Baixos impotent, fins que l'equip de Montse Tomé ha aconseguit la sentència, en el minut 76, en una jugada amb diversos rebots que Ona Batlle ha aprofitat per marcar porteria buida. El VAR ha revisat el gol, per unes possibles mans de Salma, però finalment l'ha validat.