El partit contra Geòrgia de la fase classificatòria per a l'Eurocopa d'Alemanya 2024 feia temps que estava marcat en vermell al si de la selecció espanyola. La derrota a Escòcia i les males sensacions contra Noruega feien témer el pitjor, ja que Geòrgia, a casa, és un rival complicat.

A tot això es va afegir la profunda crisi interna de la RFEF, pel cas Rubiales, que ha esquitxat tant Luis de la Fuente, que va aplaudir el discurs del dirigent, com a Dani Carvajal, que no va acabar de condemnar el petó de Rubiales a Jenni Hermoso. Només faltava una derrota a Geòrgia per posar tot cap per avall. La resposta de l'equip, tanmateix, ha estat tot el contrari, ja que la Roja ha aconseguit una espectacular victòria a Tbilissi forjada en una primera part per emmarcar que ha acabat 0-4.

Morata España Gol EFE
Morata ha marcat tres gols en el partit contra Geòrgia / / Foto: EFE

Un cicló passa per Tbilissi

I és que Espanya ha sortit molt concentrada. No l'ha afectat ni el soroll mediàtic, ni la pluja que ha caigut a Tbilissi, ni l'entusiasme dels georgians. Calia guanyar i, si era possible, convèncer. Ja en el minut 2, ha pogut marcar Morata, que ha vist com Mamardashvili desviava la seva rematada. I poc després ha estat el torn de Dani Olmo, que amb tot per marcar ha disparat fora (10').

Espanya estava molt ben plantada, pressionant amb encert i arribant amb facilitat. El gol era qüestió de temps i el 0-1 ha arribat en el minut 22, en una centrada d'Asensio que Morata ha rematat amb el cap. Cinc minuts després ha arribat el 0-2, en una centrada rassa de Fabián Ruiz que Kvervelia desvia al fons de les xarxes. El gol ha deixat molt tocada Geòrgia, que en el segon tram de la primera part ha estat a mercè d'Espanya. En el minut 31, a Fabián li han anul·lat un gol per un fora de joc mil·limètric. Tot seguit, Mamardashvili ha evitat el gol, de nou de Fabián, però ja no ha pogut fer res en la següent ocasió, en la qual Dani Olmo ha fet el 0-3 amb un xut ajustat (38'). I el festival no ha acabat aquí, ja que en el minut 40 Espanya ha marcat el quart, en una gran combinació entre Fabián i Morata que el davanter ha completat amb encert. Abans del descans, a més, s'ha produït el debut del blaugrana Lamine Yamal, el jugador més jove en debutar amb Espanya, que ha entrat al terreny de joc juntament amb Nico Williams per les lesions d'Asensio i de Dani Olmo.

Lamini Yamal RFEF
Lamini Yamal, conduint la pilota en el Geòrgia-Espanya / Foto: RFEF

Lamini Yamal entra en la història

Coincidint amb l'inici de la segona part, la pluja constant s'ha convertit en tempesta, un autèntic diluvi que ha complicat molt les coses per a ambdós equips. A tot això s'ha afegit el gol de Geòrgia, facilitat per un greu error d'Unai Simon. Espanya, tanmateix, no s'ha deixat portar per l'escenari, que convidava a relaxar-se, i se n'ha anat per a dalt, a buscar més gols.

I ha estat llavors quan ha començat el festival de Lamine Yamal i de Nico Williams, dos autèntics punyals per les bandes. En el minut 66, Morata ha completat l'hattrick, després d'una gran assistència de Mikel Merino, i només dos minuts després ha estat el torn de Williams. Encara faltava la cirereta, el gol del debutant, que no només és el jugador més jove en debutar amb Espanya, sinó també el golejador més jove. Lamini Yamal ha aprofitat una passada enrere per superar Mamardashvili (74').