Lamine Yamal contínua trencant rècords de precocitat. Després d'entrar al minut 44 del partit que la selecció espanyola ha disputat contra Geòrgia, emmarcat dintre de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2024, el futbolista format a la Masia, amb només 16 anys i 57 dies, s'ha convertit en el debutant més jove de la història de la selecció espanyola. L'extrem nascut a Mataró ha entrat al lloc del lesionat Marco Asensio i ha superat el rècord que fins ara posseïa el seu company d'equip Gavi, que va debutar amb la selecció amb 17 anys i 62 dies.

A més, Lamine Yamal ha arrodonit aquesta jornada històrica firmant una actuació sublim. Tot i entrar en un partit que la mitja part ja estava decidit, el jugador del Barça, que ha lluït el dorsal '19', ha estat capaç de veure porteria, anotant el setè gol de la selecció espanyola. Ho ha fet amb un contundent xut creuat, impossible d'aturar per a Giorgi Mamardashvili. I amb aquesta diana, el jugador blaugrana s'ha convertit també en el golejador més jove de la història d'Espanya, superant el rècord que fins ara tenia Ansu Fati, establert en 17 anys i 311 dies.

Lamine Yamal, de rècord en rècord...

Fins ara, en tota la història de la selecció espanyola, ningú no havia estat capaç debutar, ni tampoc marcar, amb menys de 17 anys. Semblava una barrera impossible de superar. De fet, els registre de Gavi i Ansu Fati ja eren considerats una anomalia. Però el cas de Lamine Yamal, que amb aquesta participació trenca de forma definitiva la possibilitat de jugar amb el Marroc, va un pas més enllà. El futbolista format a les categories inferiors blaugrana ja està assentat dintre de la màxima elit, consolidant-se com una peça clau al Barça i a la selecció espanyola.

Ara bé, els registres històrics de Lamine Yamal no s'aturen aquí. Perquè al llarg dels darrers mesos, el jugador del Barça ja havia superat algunes barreres amb el seu club. Primer de tot, la temporada passada, quan es va convertir en el debutant més jove de la Lliga, entrant al lloc Gavi. Posteriorment, en el partit contra el Càdis de la present campanya, va esdevenir el futbolista més precoç en ser titular amb el club blaugrana.

Lamine Yamal RFEF
Lamine Yamal, durant el seu debut amb Espanya / Foto: RFEF

... amb un nou registre a l'horitzó

Un historial que albira un futur més que prometedor per a Lamine Yamal. Tant el Barça com la selecció espanyola tenen en les seves files un jugador desequilibrant, que té una facilitat golejadora impressionant. Però tot i la gran relació que té el jugador de Mataró amb el gol, demostrada durant totes les seves etapes a la Masia, encara no ha pogut veure porteria amb el primer equip culer. Per tant, durant els pròxims mesos, intentarà desbloquejar-se amb la samarreta blaugrana per esdevenir també el golejador més precoç de la història del Barça, batent la marca d'Ansu Fati, establerta en 16 anys i 304 dies. Un objectiu que seria la cirereta del pastís d'un debut que ja es troba en els llibres d'història del futbol mundial.