El Sant Andreu planta cara davant d'un Atlètic de Madrid que només pot treure una victòria per la mínima del Narcís Sala (0-1). La lògica s'ha imposat al barri barceloní, però els quadribarrats mantenen l'esperança i deixen l'eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei ben oberta. El Wanda Metropolitano acabarà decidint.

La festa del poble

Sant Andreu ha estat una festa en una nova ronda de setzens de Copa. Cinc anys després d'arribar a la fase dels millors, de nou s'ha vist les cares amb l'Atlètic de Madrid. Però aquesta vegada no es volia repetir la doble derrota de la temporada 2013/14.

Els quadribarrats han sortit sense complexos, sense pensar que el rival era un equip de Champions i ells un Tercera. Igualtat màxima durant els primers minuts en un Narcís Sala gairebé ple fins la bandera. Sortint des del darrere amb la pilota i provant de trencar les línies matalasseres. Però ben aviat la tònica esperada ha anat confirmant-se.

La festa andreuenca ha anat veient com perdia terreny a mesura que passaven els minuts. L'Atlètic, un equip acostumat a contraatacar, ha agafat el paper oposat, el de protagonista gràcies a la possessió. Molts canvis a l'alineació del Cholo Simeone, que ha vist el partit des de la grada complint sanció.

Gelson desfà l'empat i el Sant Andreu posa seny

Pilota per a l'Atlètic i ocasions per als madrilenys. El Sant Andreu ha resistit, ha patit, però finalment ha vist com el rival s'avançava. Gelson Martins, el futbolista més actiu de la primera meitat, ha aprofitat una molt bona assistència de Vitolo per encarar el porter Segovia tot sol i batre'l sense miraments just passada la mitja hora de partit.

L'Atlètic ha marxat amb avantatge al descans, però els segons quaranta-cinc minuts serien ben diferents. Lluny de voler perdre la identitat, els futbolistes andreuencs han agafat el timó al segon temps.

La pilota ha estat per als catalans, que han fet acular durant més de mitja un Atlètic de Madrid que s'ha empetitit. Potser el resultat ja era suficientment bo per als de Simeone, però els d'Azparren han agafat el control. I per fi també han creat les primeres ocasions de perill a la porteria d'Adán.

Però si el Sant Andreu ha esdevingut protagonista, els matalassers s'han sentit còmodes en el seu ecosistema preferit. Els madrilenys han aprofitat la velocitat i alguna errada dels catalans per apropar-se al segon gol. Però la fortuna i la bona actuació defensiva dels quadribarrats han privat l'Atlètic de fer més mal al Narcís Sala. Fins i tot el travesser ha acabat evitant l'empat dels andreuencs en els últims minuts del partit.

Fa cinc anys un 0-4 va deixar l'eliminatòria vista per sentència ja a Barcelona i no es va poder fer res al Vicente Calderón. Aquesta vegada la cosa canvia i l'Atlètic només ha pogut marxar de Sant Andreu amb una victòria de mínims. L'orgull del poble viatjarà al Wanda Metropolitano amb opcions de donar la sorpresa.