S'ha acabat. La selecció espanyola es vacunarà aquest divendres a partir de les 10.00 hores i ho faran amb dues vacunes diferents, segons ha informat el departament de comunicació del combinat nacional. "La RFEF, en col·laboració amb el govern espanyol, procedirà a vacunar a la Selecció Nacional Absoluta", han escrit.

La intenció que tenia el Ministeri de Sanitat era vacunar els esportistes amb Pfizer, però la Federació es va oposar pels efectes secundaris que podien patir durant l'Eurocopa. Al final, rebran la vacuna de Pfizer aquells jugadors que ja hagin passat la Covid-19, mentre que els que no ho hagin fet rebran la de Janssen.

Luis Rubiales Europa Press

Luis Rubiales, president de la Federació / Europa Press

"La finalitat d'aquesta vacunació és facilitar que Espanya pugui disputar l'Eurocopa 2020 amb plenes garanties de seguretat, a més de permetre a l'equip nacional competir en igualtat de condicions amb altres seleccions participants que ja han estat immunitzades", han comentat.

Com ja s'havia conegut, l'Exèrcit serà el responsable en administrar les dosis als jugadors i el lloc escollit és la Ciutat de Futbol de Las Rozas. "L'equip nacional es vacunarà mitjançant el subministrament de diferents vacunes en funció de la situació de cada membre", han especificat.

I han afegit: "El combinat nacional finalitzarà demà amb la pauta completa de vacunació per preservar la salut i la seguretat de la delegació espanyola en un esdeveniment d'aquesta envergadura, quedant atesa la petició de la RFEF davant aquesta situació excepcional, qüestió que agraeix el govern espanyol".

Recordem que Espanya debuta a l'Eurocopa aquest dilluns, dia 14, contra Suècia, i Luis Enrique va manifestar que, en cas de vacunar-se, fos al més aviat possible. "Em fastiguejaria molt si hi hagués símptomes, però ho contemplem. El president (Luis Rubiales) des de fa dos mesos ens va dir al director esportiu i a mi que hi havia la possibilitat que se'ns vacunés amb la pauta completa una vegada que es donés la convocatòria completa", va destacar l'asturià en roda de premsa.

A Espanya només s'utilitza la vacuna de Janssen per a majors de 40 anys per motius de precaució davant alguns casos de trombosis i, per això, Sanitat havia autoritzat l'ús de la vacuna de Pfizer als esportistes. Aquest tema ha generat molt debat a l'opinió pública, primer per prioritzar uns esportistes per sobre d'altres col·lectius vulnerables i laborals i també per ignorar les franges d'edat que s'estan aplicant. Ara, amb la vacuna de Janssen, també se saltaria el protocol per part de Sanitat.

Des del govern espanyol han reclamat la "importància" de vacunar els futbolistes de la selecció espanyola i la van comparar als esportistes que hauran de disputar els Jocs Olímpics de Tòquio i que també seran immunitzats.

 

Imatge principal: Luis Enrique durant un entrenament / EFE