El Barça està aprenent a fer maniobres d'enginyeria financera de gran nivell. La severa crisi econòmica que viu l'entitat culer ha obligat el president Joan Laporta i el seu equip a executar un pla de sostenibilitat per tornar a reflotar el club. I un dels últims exercicis aprovats amb nota ha estat el de Samuel Umtiti.

Renovació inesperada d'Umtiti

Fa temps que el central francès no és el que era. D'aquell portent físic del 2018, quan va guanyar el Mundial amb França, ja no en queda res. I el Barça es volia desfer d'ell com fos, sobretot pel seu alt sou, però Umtiti no volia marxar. I després d'una llarga negociació es va arribar a un acord per una sorprenent renovació.

Samuel Umtiti gol França Mundial Belgica   EFE

Samuel Umtiti celebrant un gol amb la selecció francesa / EFE

Renovat fins al 2026, però amb una rebaixa salarial considerable, del 10%. Això no va ser tot, perquè el que li quedava per cobrar en una temporada i mitja de contracte que encara tenia, fins al 2023, ho allarga en els tres anys més de contracte. Per tant, no representa cap cost extra per al Barça en condicions de salari, i Umtiti ara podrà demostrar, com ell vol, que encara està al nivell del Barça. O almenys això és el que li ha promès a Joan Laporta i el president blaugrana li ha comprat.

Canvi de plans inesperat bàsicament també per poder inscriure Ferran Torres i assegurar-se que Gavi i Nico González properament podran tenir fitxa del primer equip.

Samuel Umtiti Josep Maria Bartomeu renovació 2023 - Efe

Samuel Umtiti després de renovar el seu contracte amb el Barça fins al 2023 / EFE

Umtiti marxarà cedit

Tot i això, Xavi Hernández no el necessita i per això demana que marxi ni que sigui cedit per poder comptar amb algun altre central amb més garanties. Laporta convenç Umtiti per renovar amb una baixada de sou, però també hi ha una altra condició extra: que marxi cedit.

Més enllà que hi hagi una clàusula que permet el club blaugrana vendre'l gratis a partir de l'any 2023, la idea és que ara busqui un destí per marxar cedit. Umtiti vol demostrar que encara pot ser de servei per al Barça, i per això accepta marxar a algun altre club per tornar a recuperar el seu millor nivell i que Xavi el vulgui repescar.

Xavi Hernandez Umtiti entrenamiento FC Barcelona

Xavi Hernández saludant Samuel Umtiti / FC Barcelona

En les últimes hores RMC ha informat que Umtiti està preparat per marxar cedit i tornar a tenir minuts lluny del Camp Nou. L'opció d'abandonar el Barça aquest gener i acabar temporada en un club de menor entitat és una opció que cada vegada és més real. A més, encara segons la mateixa informació, el Newcastle United estaria valorant endur-se Umtiti en forma de cessió. I al Barça li comencen a encaixar les peces.

 

Imatge principal: Xavi Hernández saludant durant un entrenament del Barça / EuropaPress