A ningú no se li escapa que el problema econòmic més gran per al FC Barcelona és la massa salarial de la primera plantilla de l'equip masculí de futbol, que supera per molt els límits de LaLiga d'acord als ingressos del club en les últimes temporades, molt minvats per la pandèmia.

Els primers, del planter

El periodista Lluís Canut, en el programa Onze, del canal Esport3, va revelar els sous més elevats de la plantilla, la qual cosa demostra que durant el mandat de Josep María Bartomeu, es van firmar uns contractes massa alts que ara estan perjudicant i molt a l'entitat.

Samuel Umtiti Barça Europa Press

Umtiti s'ha convertit en una molèstia pel club / Europa Press

Sempre segons les dades que projectava Canut, els dos primers de la llista són Gerard Piqué i Sergio Busquets, que perceben un salari de 28 i 23 milions d'euros bruts per temporada, respectivament. El tercer és un altre jugador format a La Masia, Jordi Alba, el sou del qual ascendeix fins als 20 milions. Les xifres són altíssimes, però almenys aquests tres jugadors continuen sent titulars i, encara que puguin ser més o menys discutits, continuen tenint el nivell per jugar al Barça.

Umtiti cobra 20 milions

Però és que empatat amb Jordi Alba, també hi són els 20 milions bruts que percep Samuel Umtiti. Bartomeu va renovar el francès el 2018, setmanes abans que es jugués el Mundial que acabaria guanyant el central amb la selecció francesa. El genoll d'Umtiti ja havia avisat, i els metges del club van desaconsellar la seva renovació, pensant que podia passar el que està succeint ara, però Bartomeu va fer cas omís.

Umtiti va forçar massa per ser al Mundial, i després va triar seguir un tractament conservador per no passar per la sala d'operacions, però el seu genoll no ha tornat a ser el mateix, i el seu rendiment deixa molt a desitjar. El seu valor de mercat, que va arribar al seu topall precisament després de guanyar el Mundial, quan va pujar fins als 70 milions, no ha deixat de caure.

Xavi Hernandez Umtiti entrenament FC Barcelona

Umtiti saludant Xavi Hernández / FC Barcelona

És gairebé impossible treure'l del Barça

Amb l'última actualització dels valors de Transfermarkt, ha baixat fins a uns de mísers dos milions d'euros. Totes aquestes circumstàncies: el seu enorme sou i el seu ínfim rendiment, ja que només ha jugat 90 minuts aquesta temporada, fa que sigui pràcticament impossible desprendre-se'n.

Laporta ho està intentant de totes les formes, com ha succeït amb Coutinho, que ha sortit cedit a l'Aston Villa fins a final de temporada, però amb Umtiti no hi ha manera, de moment. L'herència de Josep Maria Bartomeu serà recordada per sempre com a nefasta, i el cas de Samuel Umtiti és un dels més flagrants.