El Centre d'Esports Sabadell és nou equip de la Segona Divisió espanyola. Aquest diumenge, el conjunt arlequinat ha derrotat el Barça B (1-2) a la final del play-off d'ascens i ha tornat a la categoria de plata cinc anys després. El camí del conjunt vallesà no ha estat fàcil però ha tingut premi gros: després de superar el filial de l'Atlètic de Madrid i la Cultural Lleonesa a la tanda de penals, el somni de tota una ciutat s'ha fet realitat. El Barça B, per la seva banda, es queda amb la mel als llavis i jugarà a la Segona Divisió B. Els de García Pimienta, en qualsevol cas, han ofert un paper més que digne amb molts juvenils sobre la gespa durant tota la fase d'ascens.

Monchu (no) fa justícia

A la primera part, el Sabadell ha estat clarament superior al filial culer. Tot i així, però, els arlequinats han marxat al vestidor amb el marcador en contra. En el minut 7, una errada en la sortida de pilota del culer Iñaki Peña ha estat a punt de significar el 0-1 dels vallesans, però Edgar, en dues rematades consecutives, no ha pogut perforar la porteria contrària. Poc ha importat.

Els arlequinats, en el minut 14, han reclamat un penal de Jandro Orellana sobre Aarón Rey. L'àrbitre ha assenyalat falta fora de l'àrea, però la repetició ha demostrat que la trepitjada era sobre la línia i que, per tant, l'acció havia de ser castigada amb penal.

Els 35 graus centígrads infernals que s'han registrat a Marbella no han impedit que el Sabadell seguís insistint amb arribades de Néstor, en el minut 24, i Óscar Rubio, en el 27. La sort, però, s'ha aliat amb el Barça B. I qui perdona, ja ho diuen, ho acaba pagant.

Quan faltaven poc menys de deu minuts pel descans, el capità Monchu ha picat un llançament de falta des de la banda esquerra, la pilota s'ha passejat per l'àrea i, tot i que cap jugador l'ha tocat, ha acabat dins de la porteria de Ian Mackay. Era l'1-0 culer.

Remuntada arlequinada

Al segon temps, però, el Sabadell no s'ha rendit. Al contrari. Quan només s'havien disputat dos minuts de la represa, Aleix Coch ha rematat un servei de córner i la pilota ha acabat al fons de la porteria de Peña.

Amb empat al marcador, i en un context de màxima tensió competitiva, ambdós equips han preferit defensar-se que atacar. Les ocasions clares han brillat per la seva absència i el Barça B s'ha fet amb el domini de la pilota, però aleshores, quan quedava un quart d'hora de partit, el Sabadell ha fet saltar la banca. Ho ha aconseguit gràcies a una excel·lent paret entre Néstor i Héctor Querol que el primer, després de guanyar-li l'esquena a Ronald Araujo, ha convertit en el segon gol vallesà.

Per si fos poc, després de l'acció el central uruguaià s'ha lesionat i ha abandonat el camp entre llàgrimes. No només s'ha perdut la resta del duel, sinó que també podria quedar-se sense convocatòria a la Champions amb el primer equip.

Amb el marcador en contra, García Pimienta ha mogut fitxa i ha introduït dos davanters com Nils i Peque per buscar l'empat. L'ha trobat en una jugada aïllada d'Akieme dins de l'àrea, però la diana ha estat anul·lada per fora de joc previ.

L'eliminatòria havia de cobrar-se una víctima i aquesta ha estat el Barça B. Els seguidors del futbol català, però, tenen motius per estar contents: un històric de Segona com el Sabadell torna a la categoria de plata.